Netherlands
Vitaliteit

Wat levert een goed vitaliteitsbeleid u op?

 

Lees de whitepaper 'Veerkracht voor de toekomst'

Een goed, integraal vitaliteitsbeleid zorgt voor lagere kosten en hogere productiviteit. Het draagt bij aan de reputatie van uw organisatie en helpt u bij het behalen van uw organisatiedoelstellingen. Meer dan genoeg redenen dus om te investeren in een goed vitaliteitsbeleid. Maar hoe doet u dat?

 

Het ziekteverzuim in Nederland stijgt, ondanks alle wettelijke maatregelen die door de jaren heen zijn genomen. Met name de psychosociale arbeidsbelasting neemt toe, terwijl het overgrote deel van het ziekteverzuim zich medisch uit, maar geen medische oorzaak heeft. Veel organisaties worstelen met dit probleem en zoeken naar een manier om met hun vitaliteitsbeleid medewerkers gezond en duurzaam inzetbaar te houden.

Wat is een goed vitaliteitsbeleid?

De begeleiding van verzuimende medewerkers blijft belangrijk, maar de uitdaging voor werkgevers ligt met name bij preventie en duurzame inzetbaarheid. Met andere woorden: zorg dat uw gezonde medewerkers vitaal en gelukkig blijven. Door te investeren in medewerkers kunnen werkgevers niet alleen kosten besparen maar ook invloed uitoefenen op de inzetbaarheid. We onderscheiden hierbij vijf pijlers voor een goed vitaliteitsbeleid.

De 5 pijlers van een goed vitaliteitsbeleid

Lichamelijk, mentaal, sociaal, financieel en professioneel: door als werkgever in al deze 5 pijlers van vitaliteit te investeren, bevorderen zij het werkgeluk en de vitaliteit van hun medewerkers, vergroten zij de inzetbaarheid en verhogen zij de productiviteit. Maar om dit te bereiken is wel een integrale aanpak van vitaliteit nodig. Een beleid dat garant staat voor een persoonlijke benadering van medewerkers met hun eigen wensen en behoeften.

Hoe vergroot u de vitaliteit en veerkracht van uw medewerkers? Dit gaat om meer dan een financiƫle investering. In onze whitepaper leest u over het belang van afstemming op de behoeften van medewerkers en duidelijke communicatie.
Download whitepaper ‘Veerkracht voor de toekomst’

 
 

Vitaliteitsprogramma’s afgestemd op individuele behoeften en bedrijfsdoelstellingen

Iedere medewerker verdient een individuele aanpak. Het is daarom belangrijk dat werkgevers inzicht krijgen in de behoeften van werknemers op het gebied van vitaliteit. Op die manier voorkomt de werkgever gezondheidsrisico’s en bespaart hij kosten. Lees meer over vitaliteitsprogramma's 

Hoe kan Aon helpen met een vitaliteitsbeleid?

Aon helpt u met het opzetten van een integrale verzuimaanpak waarbij verzuim, arbeidsongeschiktheid, duurzame inzetbaarheid en verzekerde regelingen samenkomen. We helpen u ook met heldere communicatie over dit beleid, een belangrijke voorwaarde voor het slagen ervan. Neem daarvoor direct contact op.
Ik wil graag contact