Netherlands

Oppas App Charly Cares introduceert wereldwijd unieke “Oppas Angel” verzekering

 

Charly Cares opereert in de meest gevoelige dienstverlening die er is: de zorg voor andermans kinderen. Vier jaar na haar start introduceert het bedrijf als eerste oppasservice een aansprakelijkheidsverzekering met een medische hulplijn voor haar oppassers. Dit alles om de beste kwaliteit en hoogst haalbare niveau van de dienstverlening te waarborgen voor haar klanten.

Verzekering

Charly Cares is wereldwijd de eerste oppasservice met een verzekering voor oppassers. Deze verzekering zorgt ervoor dat de ‘Oppas Angel’ goed verzekerd is voor eventuele schade tijdens haar oppaswerk. “Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker bij kinderen. Materiële schade kan voorkomen, maar ook schade waar we liever niet aan denken, zoals letsel bij een kind. Deze verzekering is van grote toegevoegde waarde voor zowel onze ‘Angels’ als de ouders die klant bij ons zijn”, aldus oprichtster Charly van der Straten.

Medische hulplijn

De medische hulplijn is een waardevolle toevoeging voor Charly Cares’ klanten. Met de hulplijn kan de oppas 24/7 assistentie inschakelen, met één druk op de knop. Als een kind bijvoorbeeld een schaafwond oploopt, legt een medisch professional haarfijn uit hoe de ‘Oppas Angel’ deze het best kan behandelen. Dit verhoogt voor de ouders het gevoel dat hun kinderen bij de ‘Angels’ in veilige handen zijn. Van der Straten streeft er altijd naar haar gebruikers de veiligheid en betrouwbaarheid van haar dienst te garanderen. “We doen dit ten eerste door onze gebruikers te screenen en te monitoren, maar net zo goed ter voorbereiding van een oppasdienst. Zo volgen onze oppassers EHBO workshops en ontvangen zij uitgebreide briefings voordat ze gaan oppassen. Ieder kind en oppasmoment is anders, daar moeten zowel de ouders als de oppas op voorbereid zijn.”

Samenwerking

De Oppas Angel-verzekering is tot stand gekomen in samenwerking met Aon. “Toen Charly Cares informeerde naar een aansprakelijkheidsverzekering voor haar ‘Angels’, vonden wij het belangrijk om verder te kijken dan alleen een verzekering,” aldus Hans van der Velde van Aon. “Door het toevoegen van een 24/7 medische hulpdienst aan de initiële verzekeringsbehoefte, verbetert Charly haar dienstverlening en verhoogt ze het vertrouwen bij haar ‘Angels’ en bij de aangesloten ouders.” Deze innovatieve oplossing van Aon past volledig bij het karakter van Charly Cares.

Over Charly Cares

Vanuit haar studentenkamer in Amsterdam runde Charly van der Straten een oppasbureau – ‘PAS OP’. In 2015 sloeg ze handen ineen met Xander Koenen en ontwikkelde ze de Charly Cares app. Daarmee vonden ze een gat in de markt: ouders vinden een persoonlijk gescreende oppas bij hen uit de buurt – vast, flexibel of last minute. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot de nummer één van Nederland op het gebied van oppasservices en zijn 60.000 gebruikers actief in 8 steden. De oppasservice zal dit jaar nog gaan uitbreiden naar andere steden.