Netherlands

Ontwikkelingen en risico's in de Logistiek & Transport

 

Een sector in beweging vraagt om goed risicomanagement

Klanten en consumenten vragen om snelheid, digitalisering en verduurzaming. Tegelijkertijd moet de logistiek wel betaalbaar blijven. Bovendien komen er nieuwe risico’s op u af door ontwikkelingen in de logistieke sector en veranderingen in bedrijfsprocessen. Wanneer u tijdens de behandeling van goederen, vervoer of opslag te maken krijgt met schades en claims kan dat de doorgang van uw werk in gevaar brengen. Continuïteit van uw werkzaamheden is essentieel om de logistieke keten niet te verstoren. Goed risicomanagement helpt u de schade te beperken en snel te herstellen.

 

Verantwoord risico’s nemen

Brochure

Met de komst van digitale processen zijn de risico’s aan het veranderen. Afhankelijkheden binnen de logistieke keten worden steeds groter en complexer. Als u geraakt wordt door een vorm van verstoring, dan heeft dat gevolgen voor de hele keten. Door verantwoord om te gaan met risicomanagement bent u beter voorbereid op een crisissituatie. Goed advies over uw risicovraagstukken, bedrijfscontinuïteit en aansprakelijkheidskwesties zijn van grote invloed op het voortbestaan en succes van uw onderneming.

Lees verder over logistieke aansprakelijkheid

 
 

Digitalisering zorgt voor nieuwe risico’s

Brochure

Logistieke bedrijven moeten mee in de digitale transformatie. De komst van digitale systemen zorgt voor complexiteit binnen de logistieke ketens en vergroot de kwetsbaarheden. De digitale revolutie heeft bedrijfsprocessen binnen de logistieke sector veranderd, waardoor het cybergevaar groeit, maar ook de vraag naar (ander) personeel. Wij helpen u voorbereid te zijn op deze nieuwe risico’s.

Lees verder

 
 

Transformatie logistieke sector vormt uitdaging voor HR

Brochure

De sector logistiek maakt grote veranderingen door; overnames, schaalvergrotingen en de transformatie van traditionele vervoerder naar digitaal georiënteerde logistiek dienstverlener. Dit heeft grote gevolgen voor uw bedrijfsprocessen en daarmee voor uw personeel. Een extra uitdaging voor de sector die toch al te maken met personeelstekorten en stijgende verzuimkosten.

Lees verder over HR binnen de sector logistiek

 
 

Maak kennis met Aon Logistiek

Heeft u vragen over logistieke aansprakelijkheid, personeel, risicomanagement of bedrijfscontinuïteit? Een team van specialisten met kennis van de logistieke sector staat voor u klaar. Wij helpen u graag met goed advies en oplossingen voor vraagstukken waar u mee te maken heeft binnen transport, logistieke dienstverlening, op- en overslag, expeditie, warehousing en labelling & orderpicking. Zo helpt Aon u succesvol te ondernemen.