Netherlands

Zelfstandigen (ZZP)

 

Veel kansen in groeiende sector

Ondanks de stikstofproblematiek blijft de vraag naar personeel in de bouw onverminderd groot, onder meer door het stimuleren van de woningbouw door de overheid. Als zelfstandige in de bouw biedt dit u veel kansen. U bent flexibel en kunt snel inspelen op de vraag van uw opdrachtgever. Tegelijkertijd moet u als ZZP-er ook zelf veel meer regelen dan wanneer u in loondienst bent.

Als zelfstandige zonder personeel bent u verantwoordelijk voor uw eigen inkomen en uw oudedagvoorziening. Ook wanneer u tijdelijk niet kunt werken door ziekte of een ongeval wilt u ervan verzekerd zijn dat u de rekeningen kunt blijven betalen. Het belangrijkste is natuurlijk dat u aan het werk blijft en dat u niet wordt gehinderd door incidenten of conflicten. Dat betekent dat u investeert in uw eigen veiligheid en gezondheid en zorgt voor duidelijke contractuele afspraken met opdrachtgevers.

Wanneer er toch iets fout gaat, is het fijn om te kunnen rekenen op goede verzekeringen en efficiënte schadebehandeling. Welke kosten kunt u zelf opvangen en hoe lang? Met inzicht in uw risico’s maakt u onderbouwde beslissingen voor de toekomst. Op die manier kunt u onbezorgd blijven ondernemen.

Heeft u vragen?
Wilt u meer weten over risicobeheersing voor zelfstandige ondernemers in de bouw? Onze gespecialiseerde adviseurs kennen uw specifieke risico’s en helpen u bij de afhandeling van eventuele schades. Bij Aon krijgt u onafhankelijk en persoonlijk advies op maat.