Netherlands

Grip op cyberrisico's in het onderwijs

 

Hoe kunnen onderwijsinstellingen zich beter wapenen tegen cyberrisico’s?

Het onderwijs digitaliseert steeds verder en wordt hierdoor steeds kwetsbaarder voor cyberincidenten. Zeker door de groei van “onderwijs op afstand” door het coronavirus zien we nieuwe risico’s. Nieuwe technologie zorgt voor potentiële nieuwe risico’s om binnen te dringen bij netwerken van onderwijsinstellingen en schade aan te richten. Het is dus nu nog belangrijker voor onderwijsinstellingen om de cyberveiligheid op orde te hebben en weerbaar te blijven tegen cyberrisico’s.

 

Cyberdreigingsbeeld 2021-2022: onderwijsinstellingen schalen verder op door toegenomen cyberdreigingen

Uit het Cyberdreigingsbeeld onderwijs en onderzoek 2021-2022 dat SURF jaarlijks publiceert komt naar voren dat ransomware de grootste dreiging vormt voor onderwijsinstellingen. 2021 laat in vergelijking met 2020 een toenemende dreiging van grote incidenten binnen de sector onderwijs en onderzoek zien. Grote incidenten in de keten zoals Log4j vormen ook voor onderwijs en onderzoek een nieuwe dreiging.

 
 

Impact en frequentie van cyberincidenten groeit

Het onderwijs is de afgelopen jaren een steeds belangrijker doelwit geworden voor cybercriminelen. De impact en frequentie van incidenten groeit gestaag. Deze trend zien we terug in de tijdslijn van ingrijpende cyberincidenten binnen het onderwijs.

 

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

 
 

Cybercriminaliteit in het onderwijs

Informatiesheet

Het gevaar van cybercriminaliteit neemt toe voor de gehele onderwijssector. Wat zijn de grootste risico’s en wat maakt u kwetsbaar? U vindt de antwoorden op deze vragen en alles over het belang van goede cyberbescherming in ons rapport.

Welke cyberrisico’s spelen er in het onderwijs?

 

Neem contact op

 

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.