Netherlands

Woningcorporaties

 

Dragen wat je kunt, verzekeren wat je moet

Corporaties liggen al jaren onder een vergrootglas bij zowel de overheid als de media. Langzaamaan worden ze weer gezien als de sociale huisvester van Nederland. Woningcorporaties zien op dit moment echter alle vormen van woonoverlast stijgen. Samenwerking met alle stakeholders zoals gemeente, politie, zorg en welzijn is dan ook essentieel.

Voor corporaties betekent deze ontwikkeling dat ze moeten samenwerken en ervoor moeten zorgen dat de huurders zich veilig voelen in een veranderende omgeving. De basis blijft: zorgen voor sociale woningvoorziening voor de lagere inkomens, kosten besparen en vertrouwen winnen door te investeren in transparantie en compliance.

De kostenstijging en de beperking van nieuwbouw maken het lastig uw werk goed te kunnen blijven doen. Minder geld voor onderhoud betekent een grotere kans op incidenten. Reorganisaties, personeelstekort en ziekteverzuim zijn van grote invloed op de processen en de organisatiecultuur.

U wilt flexibel en weerbaar blijven, zodat u de regie behoudt bij nieuwe ontwikkelingen. Daarom is het belangrijk dat u inzicht heeft in uw risico’s. Als u weet waar uw uitdagingen liggen, neemt u de juiste beslissingen om uw doelstellingen te behalen.

Wij helpen u graag
Om inzicht te krijgen is een risico-inventarisatie een goed startpunt. Ons gespecialiseerde team helpt u hier graag bij. U kunt ook bij ons terecht voor antwoord op al uw vragen over schade- en verzuimpreventie en voor onafhankelijk verzekeringsadvies.