Netherlands

Risicomanagement uitvoeren in 3 stappen

 

Optimaliseren, aansturen, implementeren en monitoren van uw risicomanagementproces

Bedrijfsrisico’s en kansen veranderen continu, net als de risicobereidheid van uw organisatie. Daarom adviseren wij om tenminste één keer per jaar een risicobeoordeling uit te voeren en uw risicoprofiel en -bereidheid te actualiseren. Past het risicomanagement in de praktijk nog bij de organisatie? Zijn er innovaties in de discipline die verder bij kunnen dragen aan het risicomanagementproces? Voldoen uw risicoanalyses nog wel?

 

Stappenplan duurzaam risicomanagement

Onze aanpak Business in Control (ontwikkeld in samenwerking met NARIS) verbetert uw risicomanagement, activeert het risicomanagementproces organisatiebreed en monitort de effectiviteit. Daarmee helpen wij uw organisatie om het risicomanagement te optimaliseren en er de vruchten van te plukken. Wij kijken daarbij niet alleen naar het proces, maar vooral ook naar de duurzame effectiviteit.
Om dit te bereiken, werken wij volgens drie stappen, die ook los van elkaar gezet kunnen worden.

Stap 1 - Vertrekpunt

Wij evalueren uw risicomanagement en geven u advies over optimalisering en aansturing van het risicomanagementproces. Wij richten tooling in die uw risico-eigenaren direct toegang geeft tot een platform voor het managen van uw bedrijfsrisico’s. Dit alles in lijn met uw ambities en standaarden.

Stap 2 - Implementatie

Tijdens de implementatie van nieuwe werkwijzen kijken wij met name naar de training van betrokkenen en het oefenen met de nieuwe aanpak.

Stap 3 - Monitoring

Om het succes en de effectiviteit van risicomanagement blijvend te borgen, toetsen wij doorlopend in hoeverre het risicomanagement de resultaten boekt die beoogd waren. Via audits of self-assessments onderzoeken wij of en hoe uw organisatie de voorgenomen maatregelen heeft uitgevoerd en of deze het gewenste effect hebben geoogst.
 

De voordelen van Business in Control

Het actieve risicomanagement van onze Business in Control-aanpak draagt bij aan het succes en de weerbaarheid van uw organisatie. Dit zijn de voordelen:

  • u heeft een professionele risicomanagement-partner die marktontwikkelingen en innovaties voor u volgt;
  • pragmatisch risicomanagement aangepast aan uw organisatie en processen;
  • tooling die het werk van uw risico-eigenaren direct ondersteunt;
  • focus op proces én de effectiviteit van maatregelen;
  • duurzame verbetering van uw risicomanagement.