Netherlands
Arbeidsongeschiktheid en verzuim

Arbeidsongeschiktheid en verzuim: de sociale zekerheid in 2018

 

De veranderingen in de sociale zekerheid zetten ook dit jaar door en hebben zowel financiële als beleidsmatige gevolgen voor u als werkgever. De meest recente aanpassingen in wet- en regelgeving zijn daarnaast voor uw organisatie van groot belang voor uw HR-beleid en personeelsadministratie. U dient dus continu op de hoogte te zijn van de alle wet- en regelgeving rondom de sociale zekerheid. Maar er liggen ook kansen, met name op het vlak van besparingen.

 
 

Video - Jarenlang teveel gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) betaald?

Werkgevers hebben mogelijk duizenden euro’s teveel betaald voor hun gedifferentieerde premie voor de werkhervattingskas. In sommige gevallen kan het om duizenden euro’s gaan. Heeft u ook teveel betaald?

Check uitvoeren

 
 

Infographic - Veranderingen in de sociale zekerheid die nú uw aandacht vereisen

Infographic

Om u een idee te geven van de voornaamste veranderingen in de sociale zekerheid, hebben wij een infographic ontwikkeld. Veel wijzigingen kunnen u nú al flinke kostenbesparingen opleveren; ga dus snel aan de slag!

Bekijk de infographic

 
 

Whitepaper - Sociale zekerheid: ontwikkelingen, tips en adviezen

Whitepaper

U kunt alles over de ontwikkelingen in de sociale zekerheid teruglezen in ons whitepaper. U vindt daar ook de nodige tips en adviezen waar u meteen mee aan de slag kunt. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • verzuim en arbeidsongeschiktheid;
  • transitievergoeding bij arbeidsongeschiktheid;
  • Participatiewet en Arbowet;
  • loonkostenvoordeel en lage inkomensvoordeel;
  • zorgcollectiviteiten.

 

Download de whitepaper