Netherlands
Industriële bedrijven

Industriële bedrijven

 

Als producent wordt u vandaag de dag geconfronteerd met een verscheidenheid aan risico's en uitdagingen. Maar hoe herkent u risico's, maakt u deze beheersbaar en hoe kunt u ze afdekken? Goed risicomanagement, kennis van zaken en inzicht is hierbij essentieel. Aon kan een substantiële bijdrage leveren aan het succesvol behalen van uw organisatiedoelstellingen.

 

Branchespecifiek risicomanagement
Uw risicomanagement dient perfect te zijn afgestemd op de ambities van uw onderneming. Zo creëert u een eigen visie en worden er kansen zichtbaar. De meest efficiënte wijze om goed risicomanagement te realiseren, is door juiste expertise en begeleiding. Aon bezit branchespecifieke kennis en geeft onafhankelijk advies. Niet voor niets vertrouwen al vele van uw collega’s op Aon als het gaat om risico- en crisismanagement en verzekeringen. Hieronder bespreken wij kort een aantal ontwikkelingen in de industrie.

Innovaties vragen nieuwe oplossingen
De lijst van innovaties of ontwikkelingen volgen elkaar in sneltreinvaart op. Vooral de technologische ontwikkeling neemt een enorme vlucht. Uiteraard brengen deze innovaties en ontwikkelingen ook nieuwe risico’s met zich mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afhankelijkheid van de ICT. Vanuit een team van ervaren risicomanagementadviseurs, helpt Aon bedrijven de grip op risico’s als gevolg van deze nieuwe risico’s te versterken en zo de impact te beperken.

Meer informatie ›

Verandering in en van medewerkers
De beroepsbevolking in Nederland ontgroent en vergrijst. Mensen moeten langer doorwerken. De technologische veranderingen vragen andere capaciteiten van uw medewerkers. Daar komt bij dat u als werkgever meer verantwoordelijkheid krijgt voor de risico’s van verzuim en arbeidsongeschiktheid.

Het hebben van een duidelijke visie en doelstellingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid helpen u bij het doorvoeren van veranderingen in de organisatie, het aanpassen van de werkomgeving, het inrichten van uw primaire processen en het duidelijk maken en inbedden van initiatieven naar werknemers toe.

Meer informatie ›

Specifieke risico’s en oplossingen
Elke sector is uniek en dit geldt zeker ook voor de maakindustrie. Aon biedt een compleet dienstenpalet om uw risico’s te managen. Zowel met gericht advies als (specifieke) verzekeringsoplossingen. Denk bijvoorbeeld aan een (product)aansprakelijkheid-, krediet- of transportverzekering.

 

Chemiesector

De chemiesector in Nederland is qua omzet de vierde van Europa en de tiende wereldwijd. Deze voor de Nederlandse economie essentiële basisindustrie is met 43.000 werknemers en EUR 45 miljard omzet per jaar goed voor 16% van de productie, 17,9% van de export, 15% van de investeringen en 13% van de uitgaven aan R&D. De chemie speelt een sleutelrol: doordat chemiebedrijven stoffen en materialen voor vele industrieën produceren, werken innovatie en verduurzaming in de chemie door in grote delen van de Nederlandse economie.

Lees meer ›

 

Hightechsector

De Nederlandse hightechsector speelt een essentiële rol in het bedenken en realiseren van oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke uitdagingen op het gebied van mobiliteit, gezondheid, duurzame energie, veiligheid en klimaatverandering, met technologieën die in Nederland stevig geworteld zijn. De Nederlandse hightechsector levert een grote bijdrage aan de economische positie van Nederland in de wereld. Zo is de sector goed voor ruim de helft van alle private onderzoeksuitgaven in Nederland en is de grootste netto-exporteur van Nederland. Er wordt bijna uitsluitend verkocht aan het buitenland.
Lees meer ›

 

Machinebouwsector

De vraag naar machines en machineonderdelen wereldwijd stijgt snel. Nederland, met een sterke machine-industrie, profiteert hier van mee. Wereldwijd stijgt de industriële productie, waardoor ook de vraag naar werktuigmachines toeneemt. Machines zijn het lucratiefste product voor Nederlandse export, meldt het CBS. De export van machines en machineonderdelen leverde in 2015 bijna EUR 13 miljard op. Dat is bijna 2 procent van het bruto binnenlands product. Het gaat bijvoorbeeld om chipmachines en machines voor de voedingsmiddelenindustrie.

Lees meer ›

 

Metaalsector

De bedrijven in de metaalproductenindustrie zijn vaak actief als toeleverancier van andere industriële bedrijven. Dit zijn zowel producenten van eindproducten als toeleveranciers. De metaalproductenindustrie telt met ruim 10.600 bedrijven veel relatief kleine ondernemingen. Ruim 9.000 bedrijven hebben minder dan 10 werknemers in dienst. De 120 bedrijven in het grootbedrijf (> 100 medewerkers) realiseren ongeveer de helft van de brancheomzet. Tot de metaalproductenindustrie behoren o.a. constructie- bedrijven, smederijen, lasserijen en tankbouw.

Lees meer ›

 

Verpakkingssector

De Nederlandse verpakkingsindustrie bestaat uit een aantal subbranches, met producenten van houten, papieren, metalen, kartonnen, glazen en kunststof verpakkingsmateriaal. Naast de producenten zijn er ook een groot aantal groothandels die gespecialiseerd zijn in verpakkingsmateriaal. De totale omzet van de Nederlandse verpakkingsindustrie bedraagt circa EUR 6,5 miljard. We zien een aantal ontwikkelingen binnen de branche die van invloed zijn op het risicoprofiel van deze bedrijven.

Lees meer ›

 

Kennispartners
Kennispartners: Een team van specialisten staat elke dag voor u klaar. Kennis hebben en delen vinden we belangrijk. Daarom zijn wij Smart Industry Ambassadeur.
 
Volg Aon