Netherlands

Collectief ontslagregeling

 

Meer met minder. Wat te doen bij ontslag?

U gaat fuseren. Doet een overname of wordt overgenomen. De markt zit tegen; uw onderneming verkeert financieel-economisch in zwaar weer. Een reorganisatie is noodzakelijk. Met meer dan honderd medewerkers weet u: er moeten mensen uit. Dat is het moment om Aon in te schakelen.

Advies en praktische ondersteuning
Gedwongen afscheid nemen van medewerkers is pijnlijk. En ontslag is niet eenvoudig. Als werkgever heeft u te maken met tal van regels en risico’s. Bovendien wilt u dat proces op acceptabele wijze laten plaatsvinden. Als een goed werkgever. Maar crisis of niet: het moet in één keer goed. Er is geen tweede kans. Aon helpt u daarbij. Met advies en praktische ondersteuning.

Dienstverlening rondom ontslag en reorganisatie
Aon ondersteunt vanaf het moment dat u besloten hebt dat er mensen moeten vertrekken. Dat besluit kan grote gevolgen hebben. Allereerst voor de medewerkers in kwestie. Maar ook voor uw bedrijf. Want u kunt te maken krijgen met onvoorziene financiële lasten, zoals boetes en rechtszaken. Daarom is het nodig om tijdig externe expertise in te schakelen. Aon biedt advies en concrete ondersteuning:

  • Uitvoeren van haalbaarheidsonderzoek
  • Begeleiden van de adviesaanvraag
  • Opstellen van een sociaal plan
  • Onderhandelen met vakorganisaties / vakbonden
  • Informeren van werknemers en verzorgen van presentaties
  • Individuele advisering van medewerkers
  • Onderhandelen over collectiviteitskortingen met verzekeraars

Ontslag en reorganisatie: expertise van Aon
Waar u wellicht slechts enkele malen in uw carrière te maken heeft met situaties zoals (collectief) ontslag of reorganisaties, is dit het dagelijks werk voor de specialisten van Aon. Experts op het gebied van onder meer ontslagrecht, pensioen, belastingen en persoonlijke financiën ondersteunen u, maar ook uw medewerkers, in alle fasen van het proces. Neem daarom contact met ons op voor een kennismaking of voor meer informatie.