Netherlands

Internationale mobiliteit

 

Oplossingen voor grensoverschrijdende risico's

De wereld van de internationale mobiliteit is volop in beweging. De COVID-19 pandemie heeft een enorme impact gehad op de reisbewegingen van internationale medewerkers. Voor internationale studenten ging de wereld grotendeels op slot. Werken en studeren over de grens brengt meer en andere risico’s met zich mee dan dat we voorheen gewend waren. Als werkgever of onderwijsinstelling heeft u een zorgplicht en aansprakelijkheid om internationale medewerkers of studenten goed te begeleiden.

 

Over Aon international People Mobility

Gebaseerd op de diversiteit in en jaren van onderzoek inzake internationale mobiliteit, biedt Aon International People Mobility aanbevelingen aan bedrijven, non-profitorganisaties en universiteiten. De veiligheid en het welzijn van expats, zakenreizigers en internationale studenten staat hierbij centraal. We adviseren en helpen u hierbij door de verschillende risico’s rondom de mobiliteit op een rij te zetten en te bemiddelen bij de verschillende oplossingen om deze risico’s af te dekken.

 

Internationale mobiliteit: trends in 2023

Zakenreizen en het internationaal uitzenden van medewerkers vinden weer volop plaats. Werkgevers doen er goed aan om de uitvoering van hun mobiliteitsbeleid te heroverwegen. Welke uitdagingen en kansen zijn er anno 2023? Om meer inzicht te krijgen in deze afwegingen, heeft Aon voor het derde jaar op rij onderzoek gedaan onder werkgevers in alle sectoren. We delen graag de inzichten uit ons laatste rapport met u, zodat u de juiste beslissingen kunt nemen.

Download het rapport