Netherlands

International People Mobility

 

Oplossingen voor grensoverschrijdende risico's

Internationale mobiliteit neemt toe. Steeds meer medewerkers reizen voor hun werkgever naar het buitenland of gaan daar tijdelijk wonen en werken. Ook grijpen meer en meer studenten hun kans om de wereld te zien. Werken en studeren over de grens brengt echter meer en andere risico’s met zich mee. Als werkgever of onderwijsinstelling heeft u een zorgplicht en aansprakelijkheid om medewerkers of studenten hierin goed te begeleiden. Hoe houdt u als betrokken en verantwoordelijke werkgever of instelling controle op uw uitzendbeleid?

 

Gebaseerd op de diversiteit in en jaren van onderzoek inzake internationale mobiliteit, biedt Aon International People Mobility aanbevelingen aan bedrijven, non-profitorganisaties en universiteiten. De veiligheid en het welzijn van expats, zakenreizigers en internationale studenten staat hierbij centraal. We adviseren en helpen u hierbij door de verschillende risico’s rondom de mobiliteit op een rij te zetten en te bemiddelen bij de verschillende oplossingen om deze risico’s af te dekken.

 

De belangrijkste trends op het gebied van zakelijk reizen en uitzenden

De uitzendingen van internationale medewerkers zullen vanwege de COVID-19 pandemie anders gaan verlopen dan u voorheen gewend was. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zakenreizen.

Bekijk de trends 


 
Veiligheid en welzijn

Werkgevers hechten veel waarde aan het veilig uitzenden van medewerkers naar het buitenland. Toch zijn er zaken die vaak vergeten worden, of risico’s waar simpelweg op voorhand niet aan wordt gedacht.