Netherlands

Zakelijk reizen na Corona vraagt om scherp travel risk management-beleid

 

Toets het reisbeleid van uw organisatie aan de hand van de ISO-richtlijnen

16 september 2021

De eerste werkgerelateerde reisbewegingen worden weer gemaakt. Nu nog voorzichtig, maar uiteindelijk komt het internationaal reizen langzaam weer op gang. Ondertussen zijn er nogsteeds veel onzekerheden voor internationale medewerkers. Internationaal reizen is niet meer zoals het altijd was. Dit vraagt om een scherp travel risk management-beleid. Daarmee kan een stuk onzekerheid bij medewerkers worden weggenomen.

Direct uw travel risk management beleid toetsen? Check deze gratis tool.

De coronapandemie heeft grote impact op internationale reisbewegingen. Er zijn een stuk minder dagelijkse trips naar het buitenland voor bijvoorbeeld een zakelijk overleg. Op lange termijn zal dit wel weer aantrekken. Hoe goed we ook zijn in werken op afstand, het is niet hetzelfde. Die belangrijke zakelijke meetings in Singapore, Tokio en New York zijn in de praktijk toch uitdagender via Zoom of Teams. Uiteindelijk zullen mensen, culturen, sectoren, deals en omstandigheden er altijd om vragen om fysiek bij elkaar te komen.

We zijn ons meer bewust van de risico’s van reizen

Het is nog onzeker hoe ‘het nieuwe normaal’ er uit komt te zien. Wat wel zeker is, is dat we beter bekend zijn met de risico’s die reizen met zich meebrengt. Het bewustzijn is door de coronapandemie gegroeid.

De coronapandemie heeft er voor gezorgd dat internationale medewerkers, die voor hun werk vaak naar het buitenland reizen, met veel onzekerheden te maken hebben. Gaat een reis wel door? En wat zijn de restricties in het land waar ik naartoe reis? Of wat als er ineens een nieuwe virusvariant uitbreekt in het land waar ik op dat moment ben? Allemaal logische en terechte vragen die leven bij deze internationale medewerkers.

Inmiddels zijn we in een fase van de pandemie belandt dat steeds meer dingen vooral wél kunnen. Ook organisaties zijn inmiddels opgestart. Dit betekent dat ook medewerkers langzaam weer internationaal uitgezonden gaan worden. Die medewerker waarvoor de afgelopen periode zo zwaar en onzeker was. De best mogelijke zorg voor deze medewerkers is daarom cruciaal. Die optimale zorg kunnen werkgevers testen aan de hand van het zakelijk reisbeleid.

Travel risk management-beleid volgens ISO-norm, het kan!

Zoals we hierboven vertelden is het belangrijk om medewerkers veilig en verantwoord op pad te sturen. Een scherp zakelijk reisbeleid is daarbij cruciaal. De International Standardization Organization (ISO) onderschrijft dat. Deze organisatie stelt op allerlei gebieden normen vast voor veiligheid en risico’s.

Ook voor zakenreizen hebben zij hun normen vastgesteld: De ISO 31030-richtlijn voor travel risk management. Een zakelijk reisbeleid dat voldoet aan deze ISO-normen, is een zakelijk reisbeleid waarmee organisaties met een gerust hart hun medewerkers internationaal kunnen uitzenden.

De huidige wereldwijde coronapandemie is een goede aanleiding om als organisatie naar het eigen zakelijke reisbeleid te kijken. Als u uw travel risk management op orde heeft, kunt u binnen het ‘nieuwe normaal’ direct op een veilige en verantwoorde manier medewerkers uitzenden.

Uw travel risk management-beleid kosteloos toetsen

Checkmytravelrisk biedt internationaal acterende organisaties de mogelijkheid om via een kosteloze tool de risico’s van het personeel inzichtelijk te maken en het eigen beleid hierop te toetsen. Naleving van het optimale travelriskmanagement programma is niet vastgelegd in wet- en regelgeving, maar het geeft uw organisatie inzicht in hoe u ervoor staat ten aanzien van de Duty of care: uw verantwoordelijkheid om voor uw medewerkers te zorgen, ook in het buitenland. Via een uitgebreid dashboard wordt inzichtelijk gemaakt waar voor uw organisatie de verbeterpunten liggen op het gebied van uw Duty of care-verantwoordelijkheid. Ook wordt het algehele travel risk management van uw organisatie getoetst en krijgt u ook hier aanbevelingen voor.

Toetsen volgens de ISO 31030-richtlijnen

Wilt u het zakelijke reisbeleid van uw organisatie toetsen aan de hand van de ISO 31030-richtlijnen? Klik dan op understaande button voor meer informatie. Ook kunt u direct de tool te starten. U ontvangt na het voltooien van de tool een uitgebreid rapport met alle inzichten en aanbevelingen. Deze helpen u om uw zakenreisbeleid verder te verbeteren en veiliger te maken.

Check mijn zakelijk reisbeleid