Netherlands

Goede medewerkers aantrekken en behouden

 

Zet in op flexibele arbeidsvoorwaarden en win de war for talent

Smartrewards banner
 

Geschikt personeel aantrekken en goed presterende medewerkers behouden is belangrijk voor uw organisatie. Als employer of choice wilt u hen daarom een onderscheidend pakket aan voorwaarden kunnen bieden. Vooral omdat er binnen uw organisatie medewerkers van verschillende generaties werken, elk met hun eigen wensen. Met flexibele arbeidsvoorwaarden kunt u in al deze behoeften voorzien en bent u onderscheidend in wat u uw (toekomstige) medewerkers kunt bieden; SmartReward.

 

Voorkom touwtrekken tijdens salarisonderhandelingen

3 tips om optimaal gebruik te maken van uw arbeidsvoorwaardenpakket

salarisonderhandeling

Salaris wordt meestal gezien als de belangrijkste arbeidsvoorwaarde. Zonde, want er valt veel meer te halen uit uw totale arbeidsvoorwaardenpakket. Door dit optimaal in te zetten en er helder over te communiceren, kunt u veel getouwtrek voorkomen. De gesprekken met bestaande en nieuwe medewerkers verlopen soepeler, waardoor u ook de relatie goed houdt.

Lees de 3 tips

 
 

Corona verandert de behoeften van uw medewerkers

4 tips over flexibele arbeidsvoorwaarden

Brochure

Door het coronavirus verandert er veel voor uw medewerkers. Zij moeten zich aanpassen aan de nieuwe omstandigheden, zoals meer thuiswerken. Veranderende situaties zorgen voor andere behoeften die per generatie en per persoon kunnen verschillen. Met flexibele arbeidsvoorwaarden kunt u stress bij uw medewerkers voorkomen en bovendien hun prestaties verbeteren. Dit maakt u als organisatie veerkrachtiger en weerbaarder.

Bekijk onze 4 tips

 
 
 

Houd personeel duurzaam inzetbaar met flexibele arbeidsvoorwaarden

Lees hoe u uw organisatie toekomstbestendig maakt

Whitepaper

Werkgevers hebben sinds kort te maken met 5 verschillende generaties medewerkers op de werkvloer. Iedere generatie heeft zijn eigen kenmerken en behoeften. Om goed personeel aan u te binden is het aan u als werkgever om hierop in te spelen met flexibele arbeidsvoorwaarden. Toekomstbestendige organisaties zijn door hun veerkracht beter voorbereid op veranderingen en houden hun medewerkers duurzaam inzetbaar.

Lees hoe u uw organisatie toekomstbestendig maakt met flexibele arbeidsvoorwaarden

 
 

Webinar “Bind 5 generaties medewerkers met flexibele arbeidsvoorwaarden”

Nieuwe tijden. Zet uw arbeidsvoorwaarden meer dan ooit strategisch in!

Veerkrachtige organisaties bieden flexibele arbeidsvoorwaarden om aantrekkelijk te blijven voor (potentiële) medewerkers. Bent u benieuwd hoe u ervoor zorgt dat u als organisatie veerkrachtig blijft en snel kunt reageren op veranderende behoeften van 5 generaties medewerkers? Schrijf u dan in voor het webinar “Bind 5 generaties medewerkers met flexibele arbeidsvoorwaarden”.

Lees hier meer over dit webinar