Netherlands

Financial Institutions Industry Report

 

2014 EMEA

Technologische storingen en criminaliteit worden door financiële instellingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) als een beduidend groter risico ervaren dan wereldwijd.

Dat is de belangrijkste conclusie uit het 2014 EMEA Financial Institutions Industry Report. Het rapport schetst wat volgens financiële instellingen in de EMEA-regio de belangrijkste brancherisico’s zijn en zet dit af tegen wereldwijde scores.

Het rapport geeft inzicht in drie belangrijke risicogebieden: risicoprioriteiten, de verzekeringsmarkt en risicomanagement. Daarbij onthult Aon interessante inzichten over de top tien risico’s voor de financiële sector. Ook risicomanagement, verzekeringsoplossingen en trends in premieontwikkelingen komen aan de orde. De uitgebreide analyses van de financiële sector helpen organisaties om de risico’s in hun eigen onderneming proactief te beheersen.

Het rapport is gebaseerd op het Global Risk Management Survey van Aon en het Global Risk Insight Platform (GRIP), maar ook op interne gegevens van Aon. Andere bronnen zijn analytische modellen die de visie van specialisten op het gebied van risico's en verzekeringsmaatschappijen wereldwijd weerspiegelen.