Netherlands

Aanvullende calamiteitendekking

Calamiteitendekking op uw aansprakelijkheidsverzekering

Ondanks alle veiligheidsmaatregelen gaat het soms toch mis; een calamiteit komt altijd onverwachts en brengt grote onzekerheden met zich mee. Een explosie, instorting, brand, ongeval of plotselinge milieuvervuiling in de omgeving van de bouwplaats heeft grote invloed op de bedrijfscontinuïteit en de bedrijfsvoering. Bovendien leidt het vaak tot regionale of nationale media-aandacht, met mogelijke gevolgen voor het bedrijfsimago. Voor dit soort omstandigheden is de calamiteitendekking ontwikkeld.

 

Waarom is een calamiteitendekking nodig?

Bij een calamiteit komt er veel meer kijken dan puur de afhandeling van een schade. Daar is expertise voor nodig, zodat u de juiste keuzes maakt en eventuele gevolgschade zo veel mogelijk beperkt. Dat betekent dat u afhankelijk bent van specifieke expertise om uw continuïteit en imago zoveel mogelijk te beschermen.

 

Wat biedt deze aanvullende dekking u?

Met de calamiteitendekking bent u verzekerd tegen kosten voor:

  • juridisch advies (voor zover al niet verzekerd onder deze AVB-verzekering);
  • interne en externe communicatie; crisisconsultancy/crisismanagement;
  • maatschappelijke/psychologische begeleiding met een acuut karakter;
  • evacuatie en noodopvang;
  • het opstellen, presenteren en/of verhalen van een eventuele claim.
 

Tot welk bedrag biedt de verzekering dekking?

Het verzekerd bedrag voor deze dekking bedraagt €250.000 per calamiteit (maximaal €500.000 per verzekeringsjaar).

 

Wat houdt de calamiteitendekking in?

De calamiteitendekking biedt de oplossing voor kosten waarmee u geconfronteerd wordt in geval van een plotselinge, onvoorziene omstandigheid. Het is een aanvullende, optionele dekking die u kunt toevoegen aan uw Bouwend Nederland B&U aansprakelijkheidsverzekering.

 

Professionele begeleiding COT

Een belangrijk onderdeel van de calamiteitendekking is de professionele crisisbegeleiding van het COT, het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. Het COT beoordeelt samen met u welke partijen moeten worden ingeschakeld om de invloed van de calamiteit op de continuïteit, de bedrijfsvoering en het imago zo veel mogelijk te beperken.

 

Samenwerking Bouwend Nederland

Brochure
 

Aon werkt al tientallen jaren samen met Bouwend Nederland, dé ondernemersorganisatie binnen de bouw- en infrasector. Samen met de Bouwend Nederland Verzekeringscommissie ontwikkelen wij verzekeringsoplossingen die zijn toegespitst op uw risico’s en onderscheidend zijn in de markt. Leden van Bouwend Nederland profiteren van extra voordeel op deze producten via www.bouwendnederlandverzekeringen.nl.

Profiteer als lid van Bouwend Nederland van de extra voordelen 

Gratis adviesgesprek

Wilt u meer weten over deze calamiteitendekking? Onze gespecialiseerde bouwadviseurs helpen u graag. Neem contact met ons op via onderstaand formulier en maak een vrijblijvende afspraak.

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.