Netherlands

Agritech: een sector in opmars

 

De groeikansen en risico’s van duurzame voedselproductie

Agritechbedrijven worden de komende jaren geconfronteerd met uitdagende omstandigheden: De landbouwmarges stonden al voor de coronapandemie onder druk. Daarnaast hebben de stikstofmaatregelen, de toegenomen kosten, de consumentendruk, het gebrek aan geschikt personeel ook de nodige impact.

Startups hebben in deze omstandigheden een dubbele uitdaging: boeren en wetenschappers bewijzen dat ze het rendement op hun investering zullen terugverdienen en daarnaast laten zien dat ze kunnen opschalen naar winstgevendheid. De toegenomen afhankelijkheden binnen de toeleveringsketen brengen ook de nodige financiële risico’s met zich mee en risico’s voor de bedrijfscontinuïteit.

 
 

Trends 2022

agri tech brochure

De transitie naar duurzame voedselsystemen biedt nieuwe mogelijkheden voor agri(tech)bedrijven en exploitanten in de voedselproductieketen. (Startup) techbedrijven spelen hierin een cruciale rol. Welke kansen biedt dit en welke risico's? Hoe maak je vooraf de juiste risico-afweging en minimaliseer je de mogelijke impact? Lees onze visie op groei faciliteren en risico’s beperken in agritech 

Ondersteuning in de groeistrategie

Ons multidisciplinaire Food & Agri Tech-team begrijpt waar de kansen liggen voor de verschillende belanghebbenden in deze sector. Als risico-experts kennen we de complexiteit van het risicolandschap. We weten hoe we waarde kunnen toevoegen aan een bedrijf om de groeistrategie te ondersteunen, terwijl we tegelijkertijd de risico's minimaliseren. Zelfs in de huidige harde verzekeringsmarkt.

Wij bieden u inzichten advies op het gebied van:

  • M&A
  • Financieringsmogelijkheden
  • D&O
  • Cyberveiligheid
  • Milieu- en klimaatkwesties
  • Intellectual Property
  • Human Capital
 

Contact

Wilt u meer weten over hoe wij uw bedrijf kunnen helpen zijn volledige potentieel te laten bereiken, te beschermen en te laten groeien? Neem voor meer informatie contact op met Vincent.Spierings@aon.nl of Marcel.Dekkers@aon.nl