Netherlands

Waar liggen uw risico’s in de snel veranderende wereld?

 

Door geopolitieke ontwikkelingen, klimaatveranderingen en technologische innovaties wordt de wereld onvoorspelbaar en onzekerder. Deze onzekerheid heeft direct invloed op organisaties en de risico’s die zij lopen.

De snel veranderende wereld gaat gepaard met nieuwe en groeiende risico’s. Denk aan handelsbeperkingen of cybercrime. Het is lastig te voorspellen welke uitdagingen er op uw pad komen. Om u goed voor te bereiden op de toekomst, is het belangrijk te weten waar uw risico’s liggen. Hierdoor anticipeert u beter op veranderingen en reageert u snel en adequaat op incidenten.

 

Meer inzicht om u goed voor te bereiden

Om succesvol te zijn en te blijven groeien, is het van belang te weten welke risico’s uw organisatie loopt en hoe u ze beheersbaar maakt. Met inzicht neemt u onderbouwde beslissingen voor de continuïteit van uw organisatie. Zorg dat u de regie behoudt, wat de toekomst ook mag brengen.

In het Risk Impact jaarboek ziet u diverse interessante voorbeelden van impactvolle en spraakmakende incidenten die zich in 2018 afspeelden.

Premies stijgen en voorwaarden worden strenger. Lees in dit artikel over de verharding van de verzekeringsmarkt waarom een proactieve aanpak van uw risicoprofiel helpt bij uw onderhandelingen met verzekeraars.

Wilt u direct aan de slag om het risicoprofiel van uw bedrijf te verbeteren? Meld u dan aan voor de Managementtraining Preventie.

Top 15 risico’s in een VUCA-wereld

In de Global Risk Management Survey 2019, het tweejaarlijkse, wereldwijde onderzoek van Aon, geven we inzicht in de top 15 meest relevante risico’s voor bedrijven wereldwijd. De genoemde risico’s geven een duidelijk beeld van de VUCA-wereld waarin we leven. VUCA staat voor volatility (beweeglijkheid), uncertainty (onzekerheid), complexity (complexiteit) en ambiguity (ambiguïteit). Samen vormen deze factoren een onstabiele en snel veranderende wereld. De uitdaging voor organisaties is om hier goed en snel op te kunnen inspelen.