Netherlands

Corona: crisismanagement tijdens de pandemie

 

Actuele adviezen bij het nemen van zakelijke beslissingen voor organisaties

Goed crisismanagement tijdens de coronapandemie is cruciaal voor bedrijven en organisaties om door deze moeilijke tijd heen te komen. Aon heeft jarenlange ervaring met crisismanagement in het bedrijfsleven, bij de overheid en bij instellingen. Onze experts delen op deze pagina hun adviezen, tips en inzichten. We updaten de content aan de hand van het laatste nieuws over het coronavirus.

 

Aansluitend op de beslissing de avondklok in te stellen waren er meerdere grootschalige ordeverstoringen met landelijke impact. Naar aanleiding van deze ongeregeldheden en de eerdere dreigingen zetten onze crisisexperts hun gedachten over mogelijke oorzaken en aangrijpingspunten in de aanpak ervan op een rij.

Lees verder

 

Niet eerder was er in Nederland een situatie waarbij zoveel crisisteams actief zijn (geweest). Op tal van beleidsterreinen werden en worden belangrijke besluiten genomen. Hoewel het ontstaan van de crisis voor iedereen hetzelfde is, is de impact voor elke organisatie anders. Wij vroegen deelnemers van crisisteams te reflecteren op de afgelopen periode.

Lees verder

 

Denkkader evalueren

In de eerste fase van de coronacrisis hebben uw medewerkers veel ervaring opgedaan met de stappen die voor uw organisatie nodig zijn in crisistijden. Nu de gezondheidscrisis langzaam maar zeker draait naar een maatschappelijke crisis, zal de focus binnen uw organisatie meeveranderen en zullen medewerkers wellicht een andere rol krijgen. De ervaring en kennis die is opgedaan in de vorige fase kan ook tijdens het verdere verloop van de coronacrisis waardevol zijn voor uw organisatie. Daarom is het belangrijk om juist nu te evalueren. Daarmee legt u de geleerde lessen vast en legt u een basis voor uw aanpak van de ontwikkelingen die nog volgen. Wij helpen u graag bij deze evaluatie, met ons denkkader evalueren.

Lees verder

 

Specifieke tip: ‘reset’ aanpak (crisis)organisatie coronavirus

U bent tijdens de uitbraak van het coronavirus verantwoordelijk voor de (crisis)aanpak van uw organisatie. Inmiddels duurt die situatie al enige tijd. Voor veel organisaties is dit een kantelpunt. Balans is belangrijk anders bezwijkt de crisisorganisatie en is de staande organisatie niet voldoende toegerust. Met deze tips zorgt u dat uw team het hoofd boven water houdt.

Lees verder

 

Hier vindt u de meest actuele tips met betrekking tot het coronavirus voor organisaties en bedrijven, van onze experts op het gebied van crisismanagement. Hiermee willen we u helpen om in deze crisis de juiste stappen te zetten, voor uw organisatie en uw medewerkers. Zodra er aanvullingen op deze tips zijn, zullen we die aan dit overzicht toevoegen.

Lees verder

 

Om organisaties te helpen bij een integrale aanpak van hun crisismanagement rondom het coronavirus, hebben de specialisten van Aon’s COT (Instituut voor veiligheids- en crisismanagement) denkkaders ontwikkeld voor bedrijven, onderwijsinstellingen, zorginstellingen en gemeenten/ veiligheidsregio’s.

 

De aanpak Communicatieplan coronavirus bevat belangrijke aandachtspunten voor de communicatie rondom het coronavirus en vormt een praktische basis voor het organiseren, opstellen en uitvoeren van uw eigen communicatieplan.

Lees verder

Terug naar de overzichtspagina

 

Wilt u persoonlijk advies van onze risico- en verzekeringsadviseurs? Neem contact op.