Netherlands

Corona: invloed op pensioenen

 

Door de economische gevolgen van het coronavirus verandert de dekkingsgraad van de pensioenfondsen. En de kans neemt toe dat een werknemer van uw organisatie in een corona-risicogebied verblijft. Wordt die werknemer ziek, of overlijdt hij/zij in zo’n oranje of rood gebied? Dan kan de financiële impact voor werkgevers en werknemers fors zijn. Onze risico-experts houden in de gaten waar u in uw organisatie op kunt letten met betrekking tot de coronacrisis en pensioenen. Op deze pagina vindt u het meest actuele nieuws en advies.

 

Tijdelijke verlaging van pensioenlasten kan financiële lucht geven

8 juni 2020

 

De lasten van de pensioenregeling(en) vormen een forse kostenpost voor veel organisaties. Een tijdelijke verlaging van de pensioenlasten kan voor financiële lucht binnen uw organisatie zorgen.

Lees verder

 

Doorbetalen pensioenpremies mogelijk ondanks werktijdverkorting door coronacrisis

6 april 2020

 

Veel ondernemers zien zich door de coronacrisis gedwongen om werktijdverkorting voor hun medewerkers in te voeren. Wat betekent dat voor de pensioenopbouw van werknemers?

Lees verder

 

Goed nieuws voor ondernemers: uitstel afdracht pensioenpremies mogelijk

6 april 2020

 

Door de coronacrisis kampen veel ondernemers met acute financiële problemen. De pensioenpremies vormen een van de grootste kostenposten. Het is goed om te weten dat hierover nu veelal met pensioenuitvoerders afspraken te maken zijn. Wat kan je als ondernemer op dit moment doen?

Lees verder

 

Het coronavirus (COVID-19) en de gevolgen voor uw pensioen

30 maart 2020

 

Vanwege het coronavirus leven we momenteel in uitzonderlijke tijden. De effecten van het virus kunnen ook gevolgen hebben voor uw verzekerde pensioenregeling. Wat is belangrijk hierover te weten, voor u als werkgever en voor uw medewerkers?

Lees verder

 

Pensioenen hard geraakt door coronavirus

2 maart 2020

 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen heeft in februari een klap van 6% gekregen en liep daardoor terug van 101% naar 95%.

Lees verder

 

De Nederlandse overheid geeft aan de hand van kleurcodes reisadviezen voor het reizen naar het buitenland. Zo staat oranje voor ‘alleen noodzakelijke reizen’ en rood voor ‘niet reizen’.

Lees verder

Terug naar de overzichtspagina