Netherlands

Corona: veiligheid van uw gebouwen, IT, privacy en personeel

 

Adviezen voor risicopreventie bij organisaties tijdens de pandemie

Veiligheid en risicopreventie: hoe zorgt u als organisatie goed voor uw gebouwen, IT, privacy en personeel tijdens de coronapandemie? Daar krijgen we bij Aon momenteel veel vragen over. Op deze pagina geven onze risico-adviseurs, elk met een eigen expertise, adviezen op het gebied van veiligheid tijdens de coronacrisis.

 
 

Denkkader privacy

De coronacrisis brengt meerdere uitdagingen met zich mee. Op dit moment ligt de focus logischerwijze vooral op de bedrijfscontinuïteit. Een mogelijk onderbelicht onderwerp in deze periode is de bescherming van de privacy van uw klanten en medewerkers. Welke risico’s brengt het thuiswerken op dat gebied mee? Aan welke richtlijnen moet u zich houden? En welke hulpmiddelen zijn er beschikbaar? In bijgaand denkkader nemen we u hierin mee.

Lees verder

 

Corona: veiligheid, gezondheid en welzijn van medewerkers

Zorgen voor de veiligheid, gezondheid en welzijn van medewerkers kan een uitdaging zijn tijdens de uitbraak van het coronavirus. Zeker omdat het bedrijfsbeleid voor zakenreizen, veiligheidsprocedures en protocollen op de werkplek blijft evolueren. Arbeidsnomen veranderen en thuiswerken is de nieuwe standaard. In deze tijden is het extra belangrijk dat u zorgt voor een veilige (thuis)werkomgeving.

Lees verder

 

Corona: integrale aanpak crisisteam en veiligheidsmanagement

De impact van het coronavirus is groot; daardoor spelen veel factoren een rol bij de organisatie van uw crisisteam, crisismanagement en veiligheidsmanagement. Vaak zijn er zelfs meerdere corona-crisisteams actief, ieder met een eigen werkgebied. Hoe stroomlijn je de operatie en organisatie van deze teams? En welke valkuilen zijn te vermijden in de effectieve uitvoering van risicobeleid? Onze risico-experts geven advies.

Lees verder

 

AVG-compliance voor bedrijven tijdens de coronacrisis

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor de digitale veiligheid van data, de AVG en uw privacybeleid. Zo komt u steeds meer dilemma's tegen die enerzijds betrekking hebben op het verwerken van (bijzondere) persoonsgegevens van medewerkers en anderzijds het voldoen aan de arbeidsrechtelijke verplichting van goed werkgeverschap.

Lees verder

 

Cyberveiligheid tijdens de coronacrisis

Tijdens de coronacrisis kunnen cybercriminelen makkelijker hun slag slaan; dat bedreigt de cyberveiligheid van uw organisatie. Hoe zorgt u toch voor digitale veiligheid, ondanks de dreigingen van thuiswerken, en afleiding door de gevolgen van het coronavirus? Onze experts geven advies.

Lees verder

 

Veiligheid: leidraad tijdelijke bedrijfssluiting en/of ‘lockdown’ locaties

Lokale overheden zetten regio’s tijdelijk op slot (‘lockdown’) vanwege het coronavirus; veel organisaties gaan daarom over tot tijdelijke bedrijfssluiting of het stilleggen van locaties. Waar moet u op letten als u dit doet? Onze experts op het gebied van veiligheid geven u een leidraad voor een goede risicopreventie voor bedrijfspanden tijdens de ‘lockdown’.

Lees verder