Netherlands

Wat is de rol van de Legal Counsel bij de bescherming tegen cyberrisico’s?

 

Legal Counsel maakt steeds meer het verschil voor organisaties

Wanneer u te maken krijgt met een cyberincident, zoals een hack of een aanval met ransomware, heeft dit een enorme impact op uw organisatie. Uw essentiële bedrijfsprocessen worden verstoord en de financiële schade is meestal aanzienlijk. De corona-crisis maakt het cyberrisico alleen nog maar groter doordat medewerkers voor lange tijd thuiswerken. Wat betekent dit voor de veiligheid van uw data en de communicatie met uw klanten? Uw rol als Legal Counsel wordt hierbij steeds belangrijker.

 

Verantwoordelijkheid Legal Counsel groeit
Weet u wat de mogelijke gevolgen van een cyberincident zijn voor uw bedrijf? Verantwoord omgaan met cyberrisico’s heeft niet alleen te maken met de afdeling IT, maar met alle disciplines binnen de organisatie, zoals de juridische en contractuele aspecten. De rol van de Legal Counsel bij de beheersing van cyberrisico’s wordt daarom steeds belangrijker.

 

Bescherm uw organisatie tegen cyberrisico’s
Cyberveiligheid is geen eenmalige exercitie, maar een continu proces. Met een cyclische aanpak is de bescherming tegen cyberrisico’s geborgd in uw organisatie. Bekijk nu hoe u als Legal Counsel uw organisatie weerbaar maakt tegen cyberrisico’s.

Bekijk de eerste stap om uw organisatie weerbaar te maken

 


Vragen?
Heeft u vragen over cyberrisico’s en hoe u hier als Legal Counsel mee aan de slag kunt? Laat het ons weten. De cyberspecialisten van Aon helpen u graag verder met advies op maat in elke fase van de aanpak van cyberrisico’s.