Netherlands

Captive Cell

 

White Rock Netherlands

Om een alternatief te bieden voor de zwaar gereguleerde, kostbare en arbeidsintensieve traditionele captive oplossingen heeft Aon een lichte vorm van een captive ontwikkeld.

Dit nieuwe alternatief bestaat uit:

  • Beperkte kapitaal
  • Lage kosten
  • Nauwelijks werk voor de eigenaar van de captive
  • Geen directie of RvC nodig

De traditionele voordelen van een captive zoals hieronder genoemd blijven onverminderd in stand:

  • Faciliteert zelf dragen van de eerste X miljoen of een bepaald % op de verzekeringsprogamma’s (Hoog eigen risico naar markt, laag voor dochtermaatschappijen via captive)
  • Direct toegang tot herverzekeringsmarkt (vergroten keuzes en besparen fronting kosten)
  • Strategisch middel bij onderhandelingen met verzekeraars en dus verhogen verzekerbaarheid en verlagen afhankelijkheid voor lange termijn
  • Direct profiteren van goed risk management
  • Lange termijn besparen op de Total Cost of Risk

De captive cell is opgezet middels een Protected Cell Company (PCC) op Malta, genaamd White Rock Netherlands (WRNL). WRNL is speciaal voor Nederlandse bedrijven opgezet en is zowel juridisch als fiscaal getoetst (Loyens) en getest in de markt door aantal bedrijven. Reden van vestiging op Malta is het feit dat er op Malta wetgeving bestaat die het toestaat om in één juridische entiteit strikte scheiding van eigendommen, ook in geval van failissement te waarborgen. Hierdoor kunnen de functies en rapportages (en de bijbehorende kosten) die voor verzekeraars vereist zijn voor Solvency II gedeeld worden. Malta is lid van de EU en valt volledig onder Solvency II toezicht. Deze constructie wordt door meerdere Nederlandse bedrijven al succesvol gebruikt.

Standby Captive – Cell Company
Een bijzondere variant van White Rock Netherlands is de Standby Cell. Dit innovatieve product speelt in op de thans actuele verhardende verzekeringsmarkt.

Om onze klanten te wapenen tegen deze ontwikkeling heeft Aon speciaal voor de Nederlandse markt de Standby cel ontwikkeld. De cel maakt dan ook gebruik van onze captive oplossing White Rock Netherlands.

Een stand-by cel is een captive constructie die klaar staat voor de klant, maar nog niet in gebruik is. Op deze manier wordt een groot deel van de kosten vermeden, terwijl de cel wel direct (binnen 1 week) gebruikt kan worden zodra daar behoefte aan is.

Vaak bestaat er behoefte aan de extra mogelijkheden die een cel biedt rondom prolongatie, maar ontbreekt tijd om een cel op dat moment op te zetten. Het onderstaande plaatje illustreert de situatie met en zonder standby cel.

Zo bent u optimaal voorbereid om een stijging van premies, beperking van dekking en een verminderd aanbod van verzekeraars.