Netherlands

De eerste acties na een cyberincident zijn cruciaal: wat doet u?

 

Het onverwachte wordt realiteit: een cyberincident. De bedrijfscontinuïteit is in het geding en er wordt druk gezocht naar oorzaak en oplossing. U bent nu aan zet, maar bent u wel echt voorbereid op een cyberincident?

Met een goed doordacht crisisplan voorkomt u dat uw organisatie onnodig hard wordt geraakt.

 

Leer van andere crises en organisaties

Tijdens een cybercrisis komen er in korte tijd veel zaken op u af. Cruciale en vaak moeilijke beslissingen bepalen het vervolg van de zaken. Weet u wat u zou doen?

Andere organisaties gingen u voor. Benieuwd naar hun antwoorden? Aon zette op een rijtje hoe zij reageerden op de cybercrisis-dilemma’s.

Om goed voorbereid te zijn, moet je eerst weten wat de reikwijdte van een cybercrisis is. Welke afdelingen en aandachtsgebieden zijn betrokken? In onze infosheet leggen wij uit wat er allemaal bij komt kijken.

U kunt het ook realistisch oefenen in de vorm van een oefening of training. De online cybercrisisgame geeft u al een goed beeld. De tijd tikt weg, maar u moet toch echt beslissen!

Als u zo ver bent om uw cybercrisismanagement in te richten, helpen wij u daar uiteraard graag bij. Download de scorecard met tien concrete acties of neem contact op voor meer informatie.