Netherlands
Cyberrisico’s diagnosetool: Nederlandse bedrijven kwetsbaar | Aon

Cyberrisico’s diagnosetool: Nederlandse bedrijven kwetsbaar


Nederlandse bedrijven zijn opvallend kwetsbaar als het om cyberrisico’s gaat, blijkt uit de cyberrisico’s diagnosetool van Aon. Meer dan een kwart van de ondervraagde Nederlandse bedrijven geeft aan de afgelopen twaalf maanden met een datalek of een ernstige technische storing te maken gehad te hebben. De hoge score van Nederlandse bedrijven lijkt het gevolg van het grote aantal digitale toepassingen. Dit is een zorgwekkend probleem, aangezien het gaat om incidenten die tot fikse crisiskosten en reputatieschade kunnen leiden.

Aon stelt dat het versleutelen van gegevens op mobiele apparaten een fundamentele stap is in de informatiebeveiliging van bedrijven. Toch blijkt bijna drie kwart (73,4%) van de ondervraagde Nederlandse bedrijven geen consistente versleuteling van gevoelige informatie op laptops te hebben.

Betrokkenheid van management
De raad van bestuur is bij bedrijven relatief beperkt betrokken bij cyberrisico’s, blijkt uit de diagnosetool. Dit lijkt te bevestigen dat cyberrisico’s nog steeds vaak als een IT-kwestie worden gezien. Betrokkenheid van het hoger management is van groot belang om cyberrisico’s effectief te managen. De druk op de raad van bestuur zal dan ook toenemen om zich vertrouwd te maken met cyberrisico’s en beveiliging.

Meer lezen over de resultaten van Aon’s cyberrisico’s diagnosetool? Download het rapport 'Exploring the Latest Cyber Risk Trends in EMEA'.

Wilt u de cyberrisico’s voor uw organisatie beter identificeren? Gebruik dan zelf de diagnosetool.