Netherlands

Cyberrisico's onder controle

Seminar ‘Omgaan met cyberrisico’s in de industrie’

Cyber security is een hot topic in de productie- en procesindustrie. In toenemende mate worden apparatuur voor besturing en bewaking van productieprocessen en industriële installaties geïntegreerd in communicatienetwerken, waardoor de kwetsbaarheid voor ongewenste of kwaadaardige inbreuk toeneemt. Een inbreuk op deze systemen kan onder andere inbreuk op uw intellectuele eigendommen en productiestilstand tot gevolg hebben. Hoe is uw organisatie hier op voorbereid?

Deel deze pagina

Graag nodigen wij u uit voor het seminar ‘Omgaan met cyberrisico’s in de industrie’ Tijdens dit seminar gaan Aon en Fox IT in op bovengenoemde risico’s en de daarbij passende beheersmaatregelen.

Data, tijd en locatie

Datum: dinsdag 2 december 2014
Tijd: 14.30 – 17.30 uur
Locatie: Aon Rotterdam, Admiraliteitskade 62, 3063 ED Rotterdam

Programma
14.30 uur Ontvangst
15.00 uur Erik de Jong, Lead Expert Cybercrime FoxCERT/Fox-IT
  Verantwoordelijk voor het incident response team dat uitrukt bij grote incidenten. Over het belang voor organisaties om bij een ICT-incident zo snel en verantwoordelijk mogelijk weer terug te keren naar de orde van de dag, beter dan tevoren.
15.45 uur Dennis de Hoog, risicomanagement-adviseur, Aon Cyber Risk Practice
  Welke cyberrisico’s vormen een bedreiging voor uw onderneming? Hoe beïnvloeden deze risico’s uw kerndoelstellingen? Wat kunt u doen om het ontstaan en de impact van cyberrisico’s te beperken? Vanuit zijn praktijk als security & business continuity specialist, besteedt Dennis op interactieve wijze aandacht aan deze en andere vragen. Met zijn bijdrage biedt hij u nieuwe inzichten in cyberrisico’s en aangrijpingspunten voor het reduceren van uw cyberrisico’s.
16.30 uur Pauze
16.45 uur Fred Lamme, Managing Director Liability & Financial Lines
  Verantwoordelijk voor de afdeling Liability & Financial Lines waaronder ook de ontwikkeling en inkoop van cyberverzekeringsmogelijkheden.
17.30 uur Einde programma & borrel
Cyberrisico’s diagnosetool

Voor bedrijven die de impact van cyberrisico’s willen weten heeft Aon een diagnosetool ontwikkeld. De tool beoordeelt op basis van diverse meerkeuzevragen het technologiegebruik van medewerkers, de huidige controlestructuur en het standpunt van directie of bestuur ten opzichte van cyberrisico's.

Deze tool kunt u vinden op www.aoncyberdiagnostic.com/nl/. Wij verzoeken u vriendelijk deze tool in te vullen. U ontvangt dan een concreet rapport met de bevindingen en tijdens het seminar wordt nader ingegaan op de resultaten. Deze worden uiteraard anoniem gepresenteerd.