Netherlands
Pensioen

Pensioen

 

U nadert uw pensioendatum

U gaat binnenkort met pensioen. De door uw werkgever afgesloten pensioenverzekering mag nu omgezet worden in een (maandelijkse) uitkering. Om u hierbij te helpen heeft Aon Hewitt de belangrijkste feiten op een rij gezet. Met onze dienstverlening wordt u geholpen de juiste keuze te maken en nemen wij een aantal werkzaamheden van u over. Kortom, u wordt ontzorgt waardoor het genieten van uw pensioen direct begint.

 

Uw pensioenverzekering(en) omzetten in periodieke (maandelijkse) uitkering
De pensioenverzekering die uw werkgever heeft afgesloten zorgt ervoor dat u op pensioengerechtigde leeftijd een kapitaal bijeen heeft gespaard. Om hiervan zo optimaal mogelijk te genieten is het belangrijk om na te denken over het omzetten van uw pensioenkapitaal naar een (maandelijkse) uitkering.

Wat doet Aon Hewitt voor u
Aon Hewitt helpt bij het inzichtelijk maken van uw mogelijkheden, het adviseren en begeleiden bij de aanwending van uw pensioenkapitaal, zodat u zo efficiënt mogelijk van uw opgebouwde kapitaal kunt genieten. U hebt dus de zekerheid van de juiste en volledige informatie met betrekking tot het aanwenden van uw kapitaal.

Moet u het pensioenkapitaal onderbrengen bij een verzekeraar
Ja, het pensioenkapitaal moet worden ondergebracht bij een verzekeraar. U mag het vrijkomende pensioenkapitaal niet vrij besteden of laten uitkeren via een bancaire aanbieder. Er bestaat echter één uitzondering.

Met uw opgebouwde pensioenkapitaal kunt u bij diverse verzekeraars terecht. U hoeft dus niet bij uw huidige pensioenverzekeraar te blijven. De hoogte van de (maandelijkse) uitkering kan per verzekeraar sterk verschillen. Hierbij spelen de gehanteerde tarieven, maar ook de rentestand een grote rol. De beste aanbieder van vandaag is niet automatisch morgen ook de beste aanbieder.

Meerdere pensioenkapitalen
Heeft u meerdere pensioenverzekeringen die binnen 6 maanden aflopen bij verschillende of dezelfde verzekeraar(s)? Bijvoorbeeld omdat u bij verschillende bedrijven heeft gewerkt. Dan heeft u de mogelijkheid deze bedragen bij één verzekeraar onder te brengen. Dit levert voor u een hogere uitkering op. Wilt u weten hoeveel AOW en pensioen u heeft opgebouwd, ga dan naar mijnpensioenoverzicht.nl. Hier vindt u alle pensioenen die u heeft opgebouwd.