Netherlands

Risicomanagement onderwijsinstellingen

De onderwijswereld verandert snel. Veel onderwijsvormen wijken af van de traditionele vorm van kennisoverdracht waarbij studenten in een zaal les krijgen van een docent. Vele nieuwe vormen van onderwijs dienen zich aan, ingegeven door de veranderende behoefte en wensen van de onderwijsmarkt. Voorbeelden van dergelijke nieuwe onderwijsvormen zijn contractonderwijs en het opzetten van mini-ondernemingen en/of leerbedrijven.

Binnen onderwijsinstellingen is ook een trend waarneembaar dat niet direct aan het onderwijs gelieerde activiteiten worden aangeboden. Denk hierbij aan de verhuur van (sport)locaties, het bieden van kinderopvang, het organiseren van vervoer naar excursies en stageadressen, maar ook het organiseren en opzetten van voorzieningen waarbij leren, wonen en recreëren worden gecombineerd. Deze activiteiten impliceren een aanzienlijke verandering van het risicoprofiel van onderwijsinstellingen.

De risico-adviseurs van Aon kunnen onderwijsinstellingen optimaal ondersteunen. Door onze specialistische kennis van de branche zijn wij in staat u te adviseren hoe u de risico’s die spelen bij onderwijsinstellingen kunt beperken en eventueel hoe u deze kunt afdekken door middel van een verzekering.
Meer weten? Expand
* Verplicht veld  Email Error
Formulier sluiten

Contact