Netherlands

Franchise

 

Rechtsbijstand én vrije advocaatkeuze

De voordelen van collectiviteit, de pluspunten van keuzevrijheid. Die combinatie biedt de Collectieve Rechtsbijstandsverzekering. Daarbij bent u verzekerd van hulp door juridisch specialisten van de verzekeraar. En kunt bij bepaalde kwesties zélf uw advocaat kiezen.

Hulp door specialisten
Uitgangspunt van de Collectieve Rechtsbijstandverzekering is dat u de beste rechtshulp krijgt. Standaard krijgt u die van specialisten namens de verzekeraar. Zij hebben ervaring met veel denkbare onderwerpen en situaties. Zo kunt u altijd rekenen op juridische hulp en bijstand van mensen die uw sector kennen.

Vrije advocaatkeuze
In een aantal gevallen is het zelfs mogelijk om uw eigen advocaat te kiezen. Bijvoorbeeld iemand die u al heel lang en goed kent. Of die uw zaak al van dichterbij heeft meegemaakt.

Het inschakelen van een zelf gekozen advocaat is zelfs mogelijk als het wettelijk niet verplicht is om een advocaat in te schakelen. Er moet wel sprake zijn van een gerechtelijke of administratieve procedure. En het geschil moet vooraf zijn gemeld bij de verzekeraar. Die kan – in overleg – groen licht geven voor inzet van uw eigen jurist.

Wat kunt u van een rechtsbijstandverzekering verwachten?

  • Juridische bijstand voor het volledig voeren van uw geschil door een specialist van de verzekeraar.
  • Wordt de procedure (gerechtelijk of administratief) gevoerd door een externe rechtshulpverlener en was er geen verplichting om een advocaat in te schakelen, dan vergoedt ARAG de externe kosten tot EUR 10.000,- per gebeurtenis.
  • Is het een procedure waarbij inschakeling van een advocaat verplicht is, dan vergoedt ARAG de externe kosten tot EUR 30.000,- per gebeurtenis.

Heeft u nog vragen?
U kunt contact opnemen met Aon verzekeringen via onze Program Manager Robert Spaan.