Netherlands

Pensioenmarkt overzichtelijk met Aon

 

De pensioenmarkt heeft te kampen met een grote complexiteit en fluctuaties. Wijzigingen in wet- en regelgeving, te lage dekkingsgraden, de veranderende behoeften van werkgevers en werknemers en een stijgende pensioenleeftijd. Zaken die veel eisen van pensioenfondsen en die dynamiek veroorzaken. Meer dan ooit is het belangrijk dat u overzicht houdt in de veelheid van veranderingen over het pensioen. Dat u risico's herkent en kunt managen.

Wij helpen onze klanten met pensioenconsulting, investmentconsulting, certificering, pensioenadministratie en bestuursondersteuning. Wij ontwikkelen innovatieve en unieke producten, voeren onderhandelingen, voeren risicoanalyses uit en geven van cursussen, workshops en trainingen. We kennen als geen ander de pensioenwereld en weten ruim op tijd in te spelen op deze veranderingen. Aon creëert duidelijkheid in de wirwar van de hoeveelheid pensioeninformatie.

pensioenstelsel

Thema's

pensioenconsulting

Pensioenconsulting
Pensioenvraagstukken zijn complex. Mede door wijzigingen in wet- en regelgeving en veranderende wensen en behoeften van werkgevers en werknemers zal pensioen altijd een actueel onderwerp zijn. Ook de mogelijke aanpassingen van ons pensioenstelsel vragen om visie. Een goede strategische partner die overzicht heeft en inzicht in de mogelijkheden die de markt biedt is daarbij onontbeerlijk.

Lees meer

investmentconsulting

Investmentconsulting
Heeft u als institutioneel belegger vragen over het beleggen van uw vermogen? Zoekt u een klankbord voor uw beleggingscommissie? Wilt u weten wat een goede beleggingsstrategie is? Of welke beheerder u het beste kunt kiezen? Heeft u behoefte aan tegenwicht in uw contact met vermogensbeheerders? Bij het beantwoorden van dit soort vragen biedt Aon Hewitt u waardevolle ondersteuning. U krijgt deskundig advies over alle belangrijke vraagstukken rond beleggen en vermogensbeheer.

Lees meer

professioneelbestuur

Het Europese pensioenfonds van Aon: United Pensions
Aanhoudend lage rente, strenger toezicht en een gewijzigd financieel toezicht zorgen ervoor dat de pensioenen van Nederlandse pensioenfondsen en werkgevers worden geraakt. Aon heeft de lead genomen en een Europees Pensioenfonds voor meerdere werkgevers opgericht: United Pensions. United Pensions biedt de werkgever meer flexibiliteit en de werknemer meer zicht op indexatie.

 
banner Europese pensioenfondsen

Lees hier meer over in onze one-pager
Ga naar de website van United Pensions

bestuurdersaansprakelijkheid

Bestuurdersaansprakelijkheid
Als bestuurder van een pensioenfonds loopt u aanzienlijke risico´s. Met het pensioenvermogen, maar ook met uw persoonlijk vermogen. Denk aan persoonlijke aansprakelijkheid voor onbehoorlijk bestuur. Ook als de fout niet door u maar door uw medebestuurders zijn begaan. Als het zover komt, dan biedt een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering uitkomst.

Link

 
professioneelbestuur

Professioneel bestuur
De laatste jaren is het besturen van een pensioenfonds moeilijker geworden. Dat komt onder meer door het financieel-economische klimaat en door de nieuwe regelgeving voor pensioenfondsen (Wet versterking bestuur pensioenfondsen). Door deze ontwikkelingen is het voor pensioenfondsen niet eenvoudig om geschikte bestuursleden te vinden. Bestuurders die beschikken over de juiste deskundigheid en competenties zijn steeds schaarser. Heeft uw pensioenfonds hier ook mee te maken? Is uw bestuur op zoek naar goede bestuursleden en heeft u moeite om deze te vinden?

Lees hier meer over in onze whitepaper

pensioenopleidingen

Pensioencursussen & trainingen
Om alle wetswijzigingen en nieuwe eisen over het pensioen te kennen en te vertalen, vergt tijd en inzicht. Daarom hebben wij Aon Hewitt Academy opgericht. Hier kunt u diverse pensioencursussen en -trainingen volgen. Het aanbod is actueel, praktijkgericht en sluit aan op elk niveau.

Lees meer

pensioenthermometer

De Pensioenthermometer van Aon Hewitt
Als pensioenfondsbestuur draagt u de verantwoordelijkheid de financiële gezondheid van uw pensioenfonds in de gaten te houden. Goede monitoring stelt u in staat om ongewenste ontwikkelingen in een vroeg stadium te ontdekken en daarop te acteren.

Lees verder

postcodemodel

Postcode bepaalt pensioenbehoeftes van de toekomst
Pensioenfondsen en verzekeraars kunnen met een nieuwe rekentechniek via een postcode iemands levensverwachting inschatten. Met deze informatie kunnen de financiële reserves beter afgestemd worden op wat later uitgekeerd moet worden. De rekenmethode met de postcode is ontwikkeld door Aon Hewitt.

Lees verder