Netherlands

Veiligheid voor alles. Maar uw inkomen dan?

 

Triest maar waar: bommeldingen en terreurdreiging zijn actueler dan ooit. Die kunnen ook uw bedrijf raken. Wat gebeurt er als u tijdelijk uw deuren moet sluiten, voor veiligheid of bijvoorbeeld sporenonderzoek? Wat betekent dat voor uw omzet en inkomsten?

Voorbereid op het ergste
Niemand zal verplichte sluiting door de overheid in twijfel trekken. U zeker niet. Tegelijkertijd heeft u ook te maken met directe omzetderving door de sluiting. Klanten kunnen niet naar binnen, stellen geplande aankopen uit of gaan naar uw concurrent – en natuurlijk een flinke deuk in het gevoel van veiligheid rond uw vestiging, waardoor klanten wellicht niet zo snel terugkomen. Dit type schade is met een standaard bedrijfsschadeverzekering vaak niet verzekerd. Er is immers geen materiële schade aan uw roerende of onroerende zaken.

Geruststellende gedachte
Speciaal voor deze omstandigheden heeft Aon de Retail clausule toegevoegd. Belangrijkste extra is dat uw bedrijfsschade zonder materiële schade tot € 25.000,- per gebeurtenis is meeverzekerd.

Waarvoor bent u gedekt met de Aon Retail clausule?
Inkomensderving als gevolg van de reeds onder de dekking genoemde gevaren alsmede:

  • Gewapende overval;
  • Openbare geweldpleging;
  • Besmettelijke ziekten;
  • Bom(melding) en alle andere vormen van bedreiging(en);
  • Beperkingen vanwege de openbare veiligheid;
  • Suïcide acties.
Kortom: alle omstandigheden waarbij op last van een overheidsinstantie en/of een verplichte regeling uw deuren moet sluiten.

 

Meer weten?
Uw onderneming is anders dan andere ondernemingen. Neem contact op voor een advies op maat met onze Retail adviseurs.