Netherlands

Emotioneel welzijn: 'Stille' uitdagingen begrijpen

 

Emotioneel evenwicht kan net zo belangrijk zijn als fysiek welzijn bij het onderhouden van gezonde en betrokken arbeidskrachten. Sterker nog, studies hebben aangetoond dat goed aangepaste individuen 20 procent meer kans hebben om deel uit te maken van bloeiende teams. Echter, depressie, een van 's werelds meest voorkomende medische aandoeningen, treft wereldwijd meer dan 300 miljoen mensen; de bijbehorende kosten bedragen alleen al in de VS jaarlijks $ 210 miljard.

 

Bedrijven kunnen deze invloed van een goede gezondheid ondersteunen door hun werkomgeving te evalueren en problemen aan te pakken die de emotionele gezondheid van werknemers negatief beïnvloeden. Onderdelen van een emotionele gezondheidsstrategie kunnen zijn: bewustzijn vergroten, stigma verminderen en programma's voor emotionele ondersteuning.

Download whitepaper
 
 

Onderzoek emotionele gezondheid

Het welzijn, of de algemene gezondheid van medewerkers heeft in toenemende mate aandacht van werkgevers. Aon voerde daarom op wereldwijd niveau onderzoek uit naar de emotionele gezondheid van medewerkers en de rol die werkgevers spelen rond preventie en ondersteuning. Het onderzoek is uitgevoerd in het eerste kwartaal van 2019 en er hebben 168 respondenten aan deelgenomen.

Lees meer