Netherlands

Financieel fit medewerkers

 

Financiële zekerheid voor uw medewerkers

Bij vitaliteit denken we vaak aan de fysieke en mentale kant van welzijn. Maar heb ook aandacht voor de financiële situatie van uw medewerkers. Een goede werkgever investeert in financieel fitte medewerkers. Als de geldzaken van uw personeel nu en voor de toekomst op orde zijn, verlaagt dit geldstress en vergroot dit hun werkgeluk. En daar profiteert de hele organisatie van.

Uit onderzoek blijkt dat mensen met geldzorgen zich minder goed concentreren en 20% minder productief zijn. Mensen kunnen veel financiële stress ervaren over bijvoorbeeld schulden, het kopen van een huis of grote veranderingen in het leven, zoals het krijgen van kinderen, trouwen of scheiden of hun pensioen. Geldstress heeft grote invloed op de gezondheid, het geluk en de prestaties van uw medewerkers. Investeren daarom in het financieel welzijn van medewerkers en zorg voor goede begeleiding en informatie over geldzaken.

Financieel fitte medewerkers
Een financieel ‘fitte’ huishouding is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de medewerker zelf. Maar ook als werkgever speelt u hierbij een belangrijke rol. Om financieel fitte medewerkers te hebben en te houden is het belangrijk om uw medewerker regelmatig de mogelijkheden te bieden om hun situatie te evalueren, en daardoor mogelijke financiële stress te helpen verlichten. Financieel welzijn gaat over financiële behoeftes, over de gewenste toekomst, over de werk- en gezinssituatie maar ook over dromen die uw medewerker heeft.

Als geldzaken nu en voor de toekomst (bijvoorbeeld inzicht in het toekomstige pensioen) op orde zijn, draagt dit veel bij aan het geluk en daarmee productiviteit van uw medewerker.