Netherlands

Ontwikkelingen pensioen voor ondernemingsraden

 

Drie belangrijke pensioen ontwikkelingen in 2021 voor de OR

Het Nederlandse pensioenstelsel is volop in beweging. Speciaal voor leden van de ondernemingsraad hebben we een korte video ontwikkelt waarin we nader ingaan op drie belangrijke ontwikkelingen op het gebied van pensioen in 2021: Het pensioenakkoord, de regeling vervroegd uittreden en het nabestaandenpensioen.

1. Pensioenakkoord (meer info)

Vanwege het pensioenakkoord zullen veel bestaande pensioenregelingen moeten worden aangepast. De ondernemingsraad heeft een belangrijke stem bij een wijziging in deze regeling: het instemmingsrecht. Welke wijzigingen wil uw organisatie doorvoeren? En wat zijn de wensen binnen uw organisatie over pensioen? Bereid u goed voor op deze komende wijziging van de pensioenregeling via onze uitlegvideo.

2. Vervroegd uittreden / Eerder met pensioen (meer info)

Medewerkers die richting hun pensioenleeftijd (AOW-leeftijd) gaan, kunnen de behoeften hebben om eerder van hun pensioen te genieten. Om dit mogelijk te maken is de regeling vervroegd uittreden tijdelijk aangepast. Hierdoor is het makkelijker om medewerkers eerder met pensioen te laten gaan. Wat zijn binnen uw organisatie de wensen op het gebied van vervroegd uittreden? In onze uitlegvideo behandelen we dit onderwerp, speciaal voor leden van een ondernemingsraad.

3. Nabestaandenpensioen (meer info)

De inrichting van het nabestaandenpensioen gaat veranderen. Door u als ondernemingsraad te laten voorlichten over dit onderwerp, kunt u met kennis van zaken het gesprek over dit pensioen aangaan met uw werkgever. Op deze manier zorgt u er voor dat uw werkgever het nabestaandenpensioen zo goed mogelijk aanpast aan de nieuwe wetgeving. Alles over de wijzigingen van het nabestaandenpensioen leggen we uit in onze video.

Uitlegvideo: pensioen voor ondernemingsraad

 

Bent u op zoek naar iets meer toelichting op deze drie onderwerpen? Bekijk dan onze video, speciaal voor ondernemingsraden. In deze video bespreken wij de rol van de OR ten aanzien van het pensioenakkoord (11 min), alles over de regeling vervroegd uittreden (13 min) en ook de wijzigingen binnen het nabestaandenpensioen(9 min). Op deze manier bent u in een half uurtje weer helemaal bij op het gebied van pensioen.

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.