Netherlands
Pensioen68

Vergrijzend personeel vs. war for talent

 

Pensioen helpt onderbrekingen in uw bedrijfscontinuïteit te voorkomen

Uw oudere werknemers brengen een karrevracht aan ervaring en expertise mee, die in een klap verloren kan gaan wanneer zij met pensioen gaan. U kunt zo’n ervaren kracht ook kennis laten overdragen aan jongere collega’s en op andere manieren inzetten voor uw organisatie. Daar tegenover staat dat u die jongere werknemers wel binnen moet halen, én houden.

Hoe voorkomt u teveel vergrijzing van uw personeelsbestand én wint u de ‘war for talent’? Het pensioen kan een belangrijke rol spelen.

 
 

Animatie - Pensioen helpt gaten in uw personeelsbestand voorkomen

Het voorkomen van ‘gaten’ in het personeelsbestand en de balans houden tussen nieuw talent en ervaring, is een van de grotere uitdagingen van werkgevers. Pensioen speelt hierbij een belangrijke rol. Onze animatie illustreert de vragen die spelen, de uitdagingen en oplossingen; bekeken vanuit een pensioenoogpunt.

 
 

Informatiesheet - Vergrijzend personeel vs. war for talent

Informatiesheet

Er zijn voldoende mogelijkheden om de balans in uw personeelbestand te verkrijgen. Denk aan deeltijdpensioen, de 80-90-100%-regeling en om- en bijscholing. In deze informatiesheet vertellen wij u alles over deze en andere voordelen en hoe een slimme oplossing een win-winsituatie kan betekenen voor uw organisatie en uw werknemer(s).

Download de informatiesheet

 
 

Seminar - ’Van 18 tot 68: talent aantrekken, behouden en duurzaam inzetten’

Wij organiseerden in mei en juni gratis interactieve seminars waarin wij, aan de hand van praktijkcasussen, de pensioenuitdagingen en -oplossingen voor uw organisatie illustreerden. Onze experts lieten zien hoe u ervoor zorgt dat u, met behulp van diverse pensioenoplossingen, een optimaal uitgebalanceerd personeelsbestand verkrijgt. Daarnaast was er alle gelegenheid om in discussie te gaan met pensioenexperts en collega-ondernemers. De seminars werden goed ontvangen en gewaardeerd met het rapportcijfer 8. Wilt u weten hoe dit voor uw bedrijf zit? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.