Netherlands

Hoe kan Aon u helpen?

Aon kan uw organisatie op verschillende manieren ondersteunen op het gebied van een pandemie.
Onze collega’s van Aon Global Risk Consultants (AGRC) en het COT hebben jarenlange ervaring als het gaat om crisis voorbereiding, crisis ondersteuning en crisis evaluatie. Het onderwerp ‘pandemie’ is hierbij de laatste jaren zeer actueel geworden. De afgelopen jaren hebben medewerkers van AGRC en het COT vele organisaties ondersteund bij de voorbereiding op een mogelijke pandemie.

Op hoofdlijnen onderscheiden wij een drietal fasen waarbij Aon u kan ondersteunen in geval van een (mogelijke) pandemie, maar ook in het geval van een andere crisis situatie waarbij de continuïteit van uw organisatie gevaar loopt.
 

Voorafgaand aan een pandemie

In deze fase geven wij advies hoe u optimaal voorbereid kan zijn op een pandemie.

Zo kunt u denken aan het uitwerken van een compleet continuïteitsplan waarbij op een gestructureerde wijze een draaiboek wordt opgesteld dat uw organisatie in staat stelt om na een ‘worst case scenario’ (bijvoorbeeld pandemie, of brand) uw kritische processen weer zo snel mogelijk te herstellen. Dit plan omvat een aantal onderdelen waaronder een business impact analyse, het opzetten van een crisis management organisatie alsmede het adviseren over crisis communicatie en herstelplanning. Onze specialisten kunnen ook ondersteuning bieden op één of meerdere van de genoemde onderdelen.

Ook kunnen wij u adviseren en ondersteunen tijdens de testen van uw continuïteitsplan. Dit kan door middel van een vrij eenvoudige zogenoemde ‘desktop test’ tot een op maat gemaakte, uitgebreide en realistische simulatie.

Tot slot kunnen verzekeringsspecialisten van Aon uw organisatie tijdens deze fase informeren en adviseren over de gevolgen die een pandemie heeft voor uw verzekeringsportefeuille. Welke aspecten van een pandemie zijn verzekerd, welke niet, en welke verzekeringsmogelijkheden zijn er voor mijn organisatie?
 

Tijdens een pandemie

Ongeacht de mate van voorbereiding of betrokkenheid van Aon, kunnen wij u ook tijdens een pandemie helpen bij de bestrijding en beheersing ervan.

Denkt u hierbij aan het adviseren van uw crisisteam over het nemen van strategische beslissingen, of aan het opstellen en onderhouden van uw communicatieplan naar medewerkers en klanten. U kunt ook denken aan het organiseren van workshops voor bijvoorbeeld managers of HR professionals. Daarnaast is het mogelijk ondersteuning te bieden bij het opstellen van een verzuimbeleid en een verzuimprotocol.
 

Na een pandemie

Tijdens deze laatste fase kunnen wij u helpen bij de evaluatie, met als doel om van de aanpak van de crisis te leren. Hoe effectief werkte bijvoorbeeld uw continuïteitsplan, de crisisorganisatie of het communicatieplan? Klopten de communicatielijnen en was iedereen voldoende op de hoogte van en berekend op de toegewezen taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden? Is het nodig om bijvoorbeeld het continuïteitsplan te actualiseren om beter voorbereid te zijn op een volgende pandemie of andere crisis? Ook kunt u denken aan het evalueren van uw arbodienst, hoe hebben zij gereageerd tijdens de crisis.

Deze website geeft u informatie en inzicht in de bedrijfsrisico´s en de gevaren die uw werknemers kunnen lopen en wat u daaraan kunt doen. De volgende artikelen geven u een beeld van Aon’s expertise en adviezen:
 

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.

Contact