Netherlands

Pensioenadvies: waarom en hoe

 

Met pensioen gaan was ooit simpel. Maar die tijd is voorbij. Steeds meer mensen komen er niet uit en wenden zich voor hulp tot hun werkgever. Aon kan uw werknemers van A tot Z bij hun pensioenkeuzes begeleiden als het u aan kennis en tijd ontbreekt.

Bij onze begeleiding beperken we ons niet tot advisering en de afhandeling van uw administratie. We gaan ook persoonlijk in gesprek met uw medewerker én zijn of haar eventuele partner. Als onafhankelijk specialist zijn wij dé partij om alle mogelijke inkomensbronnen voor iemands pensioen inzichtelijk te maken. Ons advies maken we graag concreet: bij elk optie laten we uw werknemer zien wat hij of zij na pensionering maandelijks ontvangt.

Inzetbaarheid onder de loep
Bij Aon snappen we dat de steeds hogere AOW- en pensioenleeftijd een zware wissel kunnen trekken op de arbeidsrelatie met uw werknemer. Zo hebben oudere werknemers nu eenmaal vaker moeite om hun werkzaamheden naar behoren uit te voeren. Hun beperktere inzetbaarheid zorgt voor stijgende kosten. Ons advies is om in zulke situaties met uw werknemer in gesprek te gaan en alle mogelijke scenario’s te onderzoeken. Ook hierbij kunnen wij u ondersteunen. We gaan altijd voor een oplossing waarin beide partijen zich kunnen vinden.

Financial wellbeing
Een goed geregeld pensioen is prettig, maar nooit iemands complete financiële ‘verhaal’. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 35% van de medewerkers kampt met financiële problemen. Dat cijfer is niet gerelateerd aan branche of leeftijd. Zorgwekkend is ook dat medewerkers met financiële problemen vaker ziek zijn en minder geconcentreerd werken. Zulke schade is voor u als werkgever vaak niet direct zichtbaar, maar wel substantieel. Het Nibud ontwikkelde speciaal hiervoor een rekentool.

Wilt u er voor uw werknemers zijn als het om hun financiële planning in bredere zin gaat? Aon kan u helpen met het opzetten van een Financial Wellbeing-programma. Daarmee heeft u er een volwaardige, aantrekkelijke én betaalbare arbeidsvoorwaarde bij.

Wilt u meer informatie over een van de onderstaande thema’s, neem dan contact met ons op.

  • Ik wil dat mijn medewerkers op een fijne manier met pensioen gaan
  • Ik wil onderzoeken op welke manier ik vervroegd afscheid kan nemen van een medewerker
  • Ik wil investeren in financiële gezondheid van mijn medewerkers omdat ik me bewust ben van de schade die financiële problemen kunnen aanrichten (voor het bedrijf)