Netherlands

Bedrijfstakpensioenfonds: op zoek naar uw maat

 

Een goede pensioenregeling is een onmisbaar onderdeel van het moderne arbeidsvoorwaardenpakket. Belangrijk is dat zo’n regeling niet alleen uw medewerkers aanspreekt, maar ook in lijn is met de strategie van uw onderneming. Dat laatste kan een flinke uitdaging zijn wanneer u bij een bedrijfstakpensioenfonds aangesloten bent.

Het bedrijfstakpensioenfonds is al jaren zeer populair: maar liefst driekwart van de werkende, Nederlandse bevolking bouwt zijn pensioen binnen zo’n fonds op. Het voordeel van zo’n fonds voor u als werkgever is dat u er geen omkijken naar heeft. De keerzijde is dat het een ‘one-size fits all’-regeling is. Daarom is altijd maar de vraag of een bedrijfstakpensioenfonds wel past bij uw beloning- en HR-strategie.

Bij veel bedrijfstakpensioenfondsen geldt een verplichte pensioenopbouw tot een maximum salaris, variërend van 35.000 tot 70.000 euro. Volgens de ‘pensioen excedent-regeling’ bent u boven deze grens vaak vrij om uw eigen keuzes qua pensioenopbouw te maken. Hoe mooi dat ook klinkt: het kiezen van de juiste pensioenregeling is voor veel werkgevers bepaald niet eenvoudig.

Pensioenkompas
Wilt u snel weten wat voor u wijsheid is? Met het Pensioenkompas van Aon vindt u eenvoudig en gestructureerd een pensioenregeling die niet alleen bij uw werknemers, maar ook bij uw doelstellingen, arbeidsvoorwaardenpakket en bedrijfsstrategie past. De tool bevat een aantal basisonderdelen en optionele elementen en vergelijkt alle pensioenoplossingen van alle typen pensioenuitvoerders. Gebruiksvriendelijkheid en maatwerk staan voorop: bij elke zoekopdracht selecteren wij de pensioenregeling en -uitvoerder die het best bij u past.