Netherlands

Meedenken over pensioen valt onder uw zorgplicht

 

Weet u hoeveel pensioen uw werknemers straks ontvangen? Het antwoord, minder dan 70% van het laatst verdiende inkomen, zal niet alleen u verrassen. Ook de meeste werknemers zelf gaan uit van een hoger pensioen. Nu de risico’s van de pensioenopbouw vaak volledig bij werknemers liggen, is professionele begeleiding bij hun pensioenkeuzes onderdeel van uw zorgplicht geworden. Hoe geeft u daar invulling aan?

Pensioen komt en gaat in generaties. De komende jaren gaan de babyboomers met pensioen. Grote kans dat ook bij u veel mensen van deze generatie werken. Gedurende hun werkende leven hebben zij zowel bij u als bij voorgaande werkgevers pensioen opgebouwd. De vraag is: hoe hoog is dat pensioen en welke opties zijn er om met pensioen te gaan? Weinig werknemers hebben al hun mogelijkheden in kaart.

Extra lastig is het tempo waarmee de mogelijkheden en regels veranderen. Dat is dusdanig hoog dat zowel werkgevers als werknemers steeds vaker door de bomen het bos niet meer zien. Het goede nieuws is dat er heel veel mogelijk is. Van een tijdelijk hogere uitkering direct na pensioneren – bijvoorbeeld voor een wereldreis - tot het uitstellen van die hogere uitkering omdat een partner nog voldoende inkomen heeft. Afhankelijk van de pensioenregeling(en), wensen en situatie van de werknemer kan er veel.

Persoonlijk gesprek
Bij Aon weten we uit ervaring dat een persoonlijk gesprek doorgaans de beste manier is om tot een passende pensioenoplossing te komen. Alleen zo komt u echt te weten wat uw werknemer aan wensen en voorkeuren heeft. Aon kan u bij zo’n gesprek helpen.

Tijdens het gesprek inventariseren wij de wensen, persoonlijke situatie en het opgebouwde pensioen van uw werknemer. Op basis van die informatie schetsen wij de mogelijkheden voor uw medewerker en denken we mee bij zijn afweging. Desgewenst helpen we ook bij de uitvoering ervan. Alles met als doel dat uw mensen met een gerust hart kunnen uitzien naar hun pensioen.

Contact
Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u graag een op maat gemaakte offerte? Neem dan contact op met Robert van Eijle of Bert Akker