Netherlands

Privé-verzekeringen van expats vaak kind van de rekening

 

Een heel nieuw land, een nieuwe functie en nieuwe wetten en regels: het zijn niet de minste zaken die expats met een nieuwe baan voor hun kiezen krijgen. Te midden van al die veranderingen vergeten ze vaak hun lopende privéverzekeringen te controleren. Dat is een risico, want vaak gelden die niet in het buitenland. Als werkgever kunt u zo’n situatie helpen voorkomen.

Vanzelfsprekend wilt u dat uw werknemers zich ook in het buitenland volledig kunnen richten op hun persoonlijke leven en hun werk – niet op verzekeringsopties. Grote kans dat u daarom op dit moment al hun ziektekostenverzekeringen, werkgeversverzekeringen en (sociale) voorzieningen in geval van overlijden en arbeidsongeschiktheid regelt. Dat doet u goed, maar er wordt meer van u verwacht.

Standaard check op lopende verzekeringen
Ons advies: maak ook een controle op iemands lopende privé-verzekeringen een standaard onderdeel van de uitzendovereenkomst. Daarbij kunt u de expat verwijzen naar een partij die privé-verzekeringen met internationale dekking aanbiedt. Daar kan hij dan zelf passende verzekeringen zoeken. De premie daarvoor betaalt de expat immers ook zelf. Op www.aonexpatinsurance.com vindt u zo’n overzicht, inclusief premies, voorwaarden en hulp bij het aanvragen van verzekeringen. Hiermee wijst u uw expats op actualiteit en risico als ze geen actie ondernemen en biedt u ze ook een betaalbare en internationale oplossing.

Steeds meer werkgevers maken van verzekeringen een prioriteit; koste wat kost willen zij dat hun expats vanaf dag één gedegen verzekerd zijn, zowel zakelijk als privé. Daartoe bieden ze de expat een basispakket aan dat hij binnen een bepaald budget kan uitbreiden met extra verzekeringen en dekkingen – volledig naar eigen keuze. Aon biedt drie van zulke basispaketten aan.

Contact opnemen met Aon
Wilt u meer tekst en uitleg over de mogelijkheden voor een passende verzekeringsoplossing voor uw expats? Neem dan contact met ons op. Onze consultants helpen u graag.