Netherlands

Diagnosetool: uw internationale mobiliteitsbeleid onder de loep

 

Stel u voor: een expat wordt slachtoffer van een ernstig bedrijfsongeval en belandt in het ziekenhuis in zijn werkland Singapore. Dezelfde dag verneemt u dat er een aanslag is in Londen. Kent u het internationale mobiliteitsbeleid van uw organisatie? En heeft u direct toegang tot data die kunnen bevestigen of er expats of zakenreizigers in Londen mogelijk betrokken zijn? En kunt u vertrouwen op een goede internationale zorgverzekeraar die de expat direct en adequaat helpt? Wat kan beter? Met Aon’s diagnosetool voor grensoverschrijdende arbeid heeft u binnen vijf minuten het antwoord.

Kwesties ten aanzien van internationale mobiliteit zijn zowel bij kleinere, als bij grote, internationale organisaties aan de orde van de dag. Talloze typen medewerkers zijn van gedegen internationaal mobiliteitsbeleid afhankelijk. Denk aan:

  • zakenreizigers;
  • expats;
  • short termers (medewerkers die vanuit hun thuisland enige weken of maanden naar het buitenland gaan);
  • offshore-medewerkers (crew op schepen en booreilanden).

Binnen uw internationale mobiliteitsbeleid dienen alle gemaakte afspraken, regelingen, verzekeringen en diensten zorgvuldig op elkaar aan te sluiten. Ongeacht hoe lang een werknemer in het buitenland verblijft. Elke reis of uitzending is anders en elk land brengt andere uitdagingen en risico's met zich mee.

Terwijl internationale mobiliteitsvraagstukken meestal om een snelle oplossing vragen, laat het antwoord in de praktijk bij veel organisaties lang op zich wachten. Dat komt doordat de verantwoordelijkheden voor het betreffende beleid in de praktijk vaak verspreid of niet volledig belegd zijn binnen de organisatie. Eén wereldwijd, uniform beleid ontbreekt in dat geval; oplossingen en diensten sluiten niet naadloos op elkaar aan.

Diagnosetool International People Mobility
Vraag u zich af hoe het binnen úw organisatie gesteld is met het internationale mobiliteitsbeleid? Aon International People Mobility heeft een tool ontwikkeld waarmee u snel en eenvoudig checkt of aan alles is gedacht, inclusief bijhorende oplossingen en diensten. Invullen kost u maximaal vijf minuten. Na afloop krijgt u direct een rapport met daarin de uitdagingen en verbeterpunten op het gebied van uw internationale mobiliteitsbeleid. Nieuwsgierig? Klik hier voor de scan.