Netherlands
SamenWaarde

De 10 beloften

 

Deze voordelen maken Aon de vertrouwde verzekeringspartner voor brancheorganisaties, franchiseketens en sportbonden.

 

1. Kennis: wij investeren continu in de kwaliteit van onze mensen en hun kennis van uw sector. Essentieel want de marktontwikkelingen volgen elkaar snel op en dat is van invloed op de behoeften van uw leden. Deze inzichten delen we met u en uw leden door middel van kennissessies, workshops, nieuwsbrieven en seminars. Het feit dat we weten wat er speelt maakt ons voor u volwaardige sparringpartners.

2. Dienstverlening: onze expertise en service maken het verschil: wij informeren, doen o.a. (besparings)analyses en payroll-monitoring en geven eerlijk advies. Onze toegevoegde waarde komt vooral goed naar voren in advisering en consultancy. Wij nemen u echt mee door markt- en wetsontwikkelingen. Zo onderbouwen we terdege ons advies en maakt u de juiste keuzes.

3. Compleet: wij willen de totaaladviseur voor uw branche zijn die alle vormen van verzekeringen en dienstverlening biedt. Maar elke sector heeft zijn eigen unieke wensen, risico’s en wetgevingen. Als bestaande oplossingen niet voldoen, ontwikkelen we maatwerkproducten voor uw leden.

4. Persoonlijk: mensen doen zaken met mensen! Daarom werken wij met vaste teams van sectorspecialisten. Toegewijde en gespecialiseerde accountmanagers, relatiebeheerders, productmanagers, marketeers en schadebehandelaren. Zij begrijpen uw branche, volgen de ontwikkelingen op de voet en spreken uw taal. Dat geeft meer wederzijdse kennis en een stabiele relatie.

5. Inkoop: dankzij onze expertise en inkoopkracht kunnen wij uitstekende voorwaarden en tarieven voor u bedingen. Wij zoeken en vinden verzekeringen die precies aansluiten op de wensen van uw leden. En indien nodig ontwikkelen we die zelf. Verder streven we naar een stabiel premiebeleid voor de lange termijn. We bedingen scherpe tarieven, met behoud van kwaliteit.

6. Label: afhankelijk van uw wensen kunnen wij verzekeringen aanbieden onder Aon-label of onder uw eigen merknaam. De ene keer vinden leden het fijn dat een gerenommeerde organisatie als Aon achter het product staat. Een andere keer is het vertrouwen van uw achterban in uw eigen merknaam een sterkere motivatie. Uiteindelijk kunt u dat het beste inschatten voor uw situatie.

7. Compliance: als markleider hebben we ook op dit punt een reputatie hoog te houden. Onze juridische afdeling helpt u bij het opstellen van een goede overeenkomst en bewaakt continu de stabiliteit van alle betrokken leveranciers. Alleen als ze voldoen aan de solvabiliteitseisen van Aon kunnen ze zaken met ons doen. En dus ook met u.

8. Marketing: wereldwijd verzorgen we de marketing voor onszelf en onze business partners. Om groei te realiseren stelt ons ervaren marketingteam een marketingkalender samen voor een gestructureerde marktbewerking. Dat doen we onder meer via e-mailings, nieuwsbrieven, flyers, brochures, social media, websites en seminars.

9. Profijt: in onze samenwerkingsafspraken staat precies wat u van ons mag verwachten, en andersom. Dat geeft helderheid.

10. Kwaliteit: Aon bewaakt continu de kwaliteit via een jaarlijkse cyclus van evaluatie, inventarisatie, planning, uitvoering en monitoring, inclusief klanttevredenheid. Hoe ervaren onze business partners het verzekeringsaanbod, de schadeafwikkeling en advisering? Wat gaat er goed gaat en waar kunnen verbeteringen aangebracht worden? Belangrijke gegevens om onze dienstverlening op peil te houden.

SamenWaarde     Uw partner in verzekeringen