Netherlands

Cyberrisico’s: oplossingen voor de bouwsector

 

Voorkomen van potentiële cyberincidenten

Het verhogen van de cyberweerbaarheid helpt bouwbedrijven om potentiële cyberincidenten te voorkomen, zoals onder andere:
  • Hackers krijgen toegang tot plattegronden, bouwtekeningen, ‘slimme’ systemen (bijvoorbeeld voor verlichting, thermostaat, zonwering of toegangsbeveiliging) of andere kritieke data die gebruikt kunnen worden voor politieke, terroristische of criminele motieven
  • Verstoring van verbindingen, waardoor processen en bedrijfsvoering onderbroken zullen worden
  • Opzettelijke handelingen van malafide medewerkers om informatie of geldmiddelen te bemachtigen
  • Ransomware-aanvallen (Siegeware)
  • Cyberaanval bij, via of door leveranciers, externen of aanvullende dienstverleners (ketenproblematiek)
Kijk hieronder voor de mogelijke oplossingen om de cyberweerbaarheid van uw bedrijf te verhogen.
 
 

Breng cyberrisico’s en kwetsbaarheden in kaart

Brochure

Met behulp van CyQu, Aon’s datagedreven online assessment, bepalen we met u de cybervolwassenheid van uw bedrijf. De kwetsbaarheden van uw bedrijf worden in kaart gebracht en u krijgt inzicht in hoe u uw weerbaarheid kan versterken. CyQu is zeer geschikt voor het management om te bepalen welke maatregelen prioriteit dienen te krijgen.

Hoe cybervolwassen is uw bedrijf?
 
 

Oefenen met crisissituaties

U probeert een cybercrisis altijd te voorkomen, maar de kans dat u er toch mee te maken krijgt is reëel. Het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement maakt onderdeel uit van Aon. Deze crisisspecialisten helpen bouwbedrijven met het voorbereiden op en het oefenen van crisissituaties en ondersteunen ook tijdens en na een crisis. Zij hebben ruime ervaring met cybercrisismanagement.

Bereid u goed voor op een cybercrisis
 
 

Verzekerd van passende dekking én specialistische hulp

Een cyberverzekering zorgt ervoor dat u niet alleen staat op het moment dat er zich een (cyber)incident voordoet. Naast dekking voor onder meer eigen schade en derden aansprakelijkheden, krijgt u bij een (cyber)incident direct een team van specialisten ter beschikking. Zij zorgen ervoor dat uw organisatie zo snel mogelijk weer up-and- running is. Een Aon cyberverzekeringsspecialist helpt u met uw keuze voor de juiste verzekering.

Welke cyberverzekering past bij u?
 
 

Neem contact op

 

Wilt u meer weten over cyberrisico’s in de bouw? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

 

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.