Netherlands

Personeel in de bouw

 

Transformatie bouwsector vormt uitdaging voor HR en medewerkers

De markt vraagt om innovaties binnen de bouw, zoals prefabricage en inzet van 3D-printers. Ook de benodigde investeringen in verduurzaming en de toenemende vraag naar transformatie van bestaande bouw hebben invloed op uw bedrijf. Het zijn uitdagende tijden voor bedrijven in de burgerlijke en utiliteitsbouw, de infrabouw en de gespecialiseerde installatie- en afwerkingsbedrijven.

Medewerkers hebben door de digitalisering en automatisering vaak andere kennis en vaardigheden nodig, bijvoorbeeld op het gebied van IT en data. De toenemende vergrijzing maakt het erg lastig voor bouwbedrijven om personeel duurzaam inzetbaar te houden.

 

Nieuwe Cao Bouw & Infra

Vakbonden en werkgevers hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor Bouw & Infra. Deze overeenkomst geldt voor een periode van twee jaar en gaat met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 in. We lichten enkele belangrijke punten uit het akkoord toe in relatie tot de risico’s die werkgevers en werknemers lopen.

De belangrijkste punten uit het akkoord

 
 

Behandel uw medewerkers als VIP

Linda

Medewerkers zijn de motor van uw bedrijf. Zet u een stap extra voor ze, dan ziet u dat terug. In hogere bedrijfsresultaten, meer klanttevredenheid en een hogere vitaliteit op de werkvloer. Lees het verhaal van Linda Rijsdijk-Veltmeijer die na 33 jaar stopte met roken. Dat leverde haar 25 extra kilo’s op. Een crashdieet had die er misschien af gekregen, maar Linda ging voor de lange termijn: een gezonder leven. Haar werkgever BAM hielp haar met een leefstijlprogramma. De kilo’s vlogen eraf en Linda zit inmiddels beter in haar vel. Zakelijk én privé. Doe ook de handige Quickscan Vitaliteit, waarmee u een goed beeld krijgt van de vitaliteit in uw bedrijf en u ziekteverzuim helpt te voorkomen.

Behandelt u uw medewerkers al als VIP?

 
 

Besparen op uw werkgeverslasten

Het wemelt in Nederland van de premiekortingen, subsidieregelingen en loonkostenvoordelen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Aon ondersteunt en adviseert u graag. Ook nemen we de toepassing van de regelingen voor u uit handen.

Maakt u optimaal gebruik van alle sociale regelingen?

 
 

Vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over uw risico’s, verzekeringen of over een schade? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. U bereikt ze makkelijk en snel via het contactformulier.

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.