Netherlands

Personeel in de bouw

 

Transformatie bouwsector vormt uitdaging voor HR en medewerkers

De markt vraagt om innovaties binnen de bouw, zoals prefabricage en inzet van 3D-printers. Ook de benodigde investeringen in verduurzaming en de toenemende vraag naar transformatie van bestaande bouw hebben invloed op uw bedrijf. Het zijn uitdagende tijden voor bedrijven in de burgerlijke en utiliteitsbouw, de infrabouw en de gespecialiseerde installatie- en afwerkingsbedrijven.

Medewerkers hebben door de digitalisering en automatisering vaak andere kennis en vaardigheden nodig, bijvoorbeeld op het gebied van IT en data. De toenemende vergrijzing maakt het erg lastig voor bouwbedrijven om personeel duurzaam inzetbaar te houden.

 

Nieuwe Cao Bouw & Infra

Vakbonden en werkgevers hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor Bouw & Infra. Deze overeenkomst geldt voor een periode van twee jaar en gaat met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 in. We lichten enkele belangrijke punten uit het akkoord toe in relatie tot de risico’s die werkgevers en werknemers lopen.

De belangrijkste punten uit het akkoord

 
 

Behandel uw medewerkers als VIP

Linda

Medewerkers zijn de motor van uw bedrijf. Zet u een stap extra voor ze, dan ziet u dat terug. In hogere bedrijfsresultaten, meer klanttevredenheid en een hogere vitaliteit op de werkvloer. Lees het verhaal van Linda Rijsdijk-Veltmeijer die na 33 jaar stopte met roken. Dat leverde haar 25 extra kilo’s op. Een crashdieet had die er misschien af gekregen, maar Linda ging voor de lange termijn: een gezonder leven. Haar werkgever BAM hielp haar met een leefstijlprogramma. De kilo’s vlogen eraf en Linda zit inmiddels beter in haar vel. Zakelijk én privé. Doe ook de handige Quickscan Vitaliteit, waarmee u een goed beeld krijgt van de vitaliteit in uw bedrijf en u ziekteverzuim helpt te voorkomen.

Behandelt u uw medewerkers al als VIP?

 
 

Vijf (sociale) regelingen om bedrijfskosten te besparen

Brochure

Veel organisaties bekijken tijdens deze coronacrisis hoe ze bedrijfskosten kunnen besparen met behulp van sociale regelingen. Wilt u de vaste lasten omlaag brengen? Dan kunt u bijvoorbeeld de vele Nederlandse premiekortingen, subsidieregelingen en loonkostenvoordelen inzetten. Zorg dat u optimaal gebruik maakt van sociale regelingen.

Bedrijfskosten besparen? Maak optimaal gebruik van de sociale regelingen

 
 

Hoe blijven thuiswerkende medewerkers vitaal?

Vanwege het coronavirus moet iedereen zoveel mogelijk binnenblijven en thuiswerken. In de bouwsector blijkt dat vaak niet mogelijk en is het een extra uitdaging om voldoende afstand te houden van elkaar. Van de medewerkers die niet op de bouwplaats hoeven te werken, zijn sommigen al enigszins gewend om thuis te werken, maar anderen vinden het lastig. Continu thuiswerken levert andere uitdagingen dan normaal op. Wij geven u advies met betrekking tot werk-/privé balans en emotionele, fysieke, vitale en financiële gezondheid.

Lees hoe thuiswerken leuk blijft

 
 

Speciale zorg- en inkomensverzekeringen via Bouwend Nederland

Brochure

Aon werkt al tientallen jaren samen met Bouwend Nederland, dé ondernemersorganisatie binnen de bouw- en infrasector. Samen met de Bouwend Nederland Verzekeringscommissie ontwikkelen wij verzekeringsoplossingen die zijn toegespitst op uw risico’s en onderscheidend zijn in de markt.

Profiteer als lid van Bouwend Nederland van de extra voordelen

 
 

Vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over uw risico’s, verzekeringen of over een schade? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. U bereikt ze makkelijk en snel via het contactformulier.

Dit formulier werkt mogelijk niet goed in Internet Explorer. We raden u aan om een andere browser te gebruiken.

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.