Netherlands

De ontwikkelingen en risico's in de gezondheidszorg

 

De zorgsector ligt onder een vergrootglas

De toegenomen focus op vitaliteit en kwaliteit van leven, zorgt voor een verandering van de zorgvraag. De patiënt stelt zich steeds meer op als zelfbewuste en kritische klant met persoonlijke eisen en wensen. Deze ontwikkeling heeft een grote impact op ziekenhuizen, op de verpleging en verzorging (VVT), de geestelijke gezondheidzorg (GGZ) en gehandicaptenzorg (GZ). De vraag naar zorg neemt sneller toe dan het aanbod van beschikbare middelen en personeel.

 

Inzicht in mogelijkheden en risico’s

Brochure

De ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg volgen elkaar snel op. Tegelijkertijd heeft u te maken met steeds meer risico’s die van de overheid naar uw zorginstelling verschuiven. Dit vraagt om veel ondernemerschap van uw organisatie. Om kansen en risico’s inzichtelijk te maken is professioneel risicomanagement essentieel. Met een strategie die is afgestemd op uw organisatie en ambities, worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar, anticipeert u op tijd op mogelijke risico’s en beperkt u schade en claims.

Bekijk onze informatie en kennis over risicomanagement

 
 

Vooruitkijken in hectische tijden

Brochure

De wereldwijde uitbraak van het coronavirus (COVID-19) heeft een ongekende impact op de gezondheidszorg. Uw medewerkers en uw organisatie staan iedere dag voor grote uitdagingen die vragen om een andere manier van aansturen en organiseren. Toch is het juist in deze periode van belang om ook alvast vooruit te kijken. Bekijk in het webinar hoe u nu al kunt toewerken naar een voorspoedig herstel na de crisis.

Bekijk gratis het webinar ‘Geleidelijke opstart'

 
 

Digitalisering zorgt voor nieuwe risico’s

Brochure

Digitalisering biedt zorginstellingen veel kansen op het gebied van verbeterde kwaliteit en kostenreductie. Echter ontstaan er ook nieuwe risico’s en krijgt u te maken met cybercriminaliteit en issues rondom privacy en de AVG-wetgeving. Het is daarom de hoogste tijd dat zorginstellingen de juiste prioriteit geeft aan hun cybervolwassenheid, door een crisisplan op te stellen, te oefenen met simulaties van crisissituaties en het afsluiten van een cyberverzekering voor de (financiële) gevolgen van een incident.

Lees hoe u cyberrisico’s effectief aanpakt

 
 

Zorg ook voor uw personeel

Brochure

Wanneer u in deze krappe arbeidsmarkt beschikt over goed personeel, wilt u uw medewerkers zo lang mogelijk inzetbaar houden. Door de hoge werkdruk en de grote fysieke belasting is dat binnen de gehele zorgsector een flinke uitdaging. Zorgt u er als werkgever voor dat werknemers gezond en vitaal blijven?

Lees hoe HR een belangrijke rol kan spelen bij kwaliteit in de zorg