Netherlands

Verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT)

 
 

De komende decennia zal de zorgvraag binnen de verpleging en verzorging verder toenemen en differentiëren. Om het hoofd te kunnen bieden aan deze ontwikkeling en de kwaliteit van zorg te kunnen waarborgen, is het nodig te innoveren. De sector zal een grote verandering doormaken die uiteindelijk weer nieuwe kansen biedt. Maar op dit moment is dat met de huidige personeelstekorten en beperkte budgetten nog een flinke uitdaging.

Kwaliteit zorgverlening
Onze maatschappij stelt steeds hogere eisen aan de zorg voor ouderen. We vragen van verplegings- en verzorgingsinstellingen dat zij creatieve oplossingen vinden voor complexe vraagstukken rondom personeel, zorgkwaliteit en wonen. Dit vormt een flinke uitdaging, zeker gezien het feit dat instellingen nu al grote moeite hebben om kosten te besparen en personeel lang inzetbaar te houden. Aon biedt u graag de nodige ondersteuning door u optimale bescherming tegen risico’s te bieden en tegelijkertijd geld te besparen. Bijvoorbeeld met handige tools om uw medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Bijvoorbeeld met onze Claim Service Desk die voor uw instelling de schade verhaalt die ontstaat als medewerkers buiten hun schuld ziek thuis zijn.

Innovatie
Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag van de klant, is het nodig dat instellingen meegroeien met ontwikkelingen binnen de sector. Investeren in innovatie is dus belangrijk om de kwaliteit van zorg te kunnen blijven leveren. Denk bijvoorbeeld aan de vraag naar autonome mobiliteit. Wanneer cliënten mobieler zijn door zelfrijdende rolstoelen, verbetert dit niet alleen hun kwaliteit van leven, maar ontlast dit ook uw personeel. Maar het zorgt ook voor nieuwe risico’s. Wij helpen u graag deze te beheersen. Zo zetten wij ons in voor de ontwikkeling van botspreventie door sensoren. Mede door deze preventiemaatregel houden we aansprakelijkheid verzekerbaar.

Wonen
De scheiding tussen woonaanbod en zorginkoop zorgt ervoor dat de verhouding tussen instelling, cliënt en woningcorporatie door de jaren heen flink is veranderd. Als instelling werkt u nauw samen met corporaties, zodat uw cliënten prettig wonen wanneer zij gebruikmaken van uw zorgverlening.
Ook hier kunnen wij voor u een belangrijke rol spelen. Door onze ruime ervaring met woningcorporaties, begrijpen wij het spel en de markt rondom huisvesting.

Vragen? Wij helpen u graag
Onze gespecialiseerde adviseurs helpen u graag met antwoord op uw specifieke vragen voor verplegings- en verzorgingsinstellingen. Zij maken uw risico's inzichtelijk te maken en vinden oplossingen op maat voor u. Wilt u meer weten? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.