Netherlands

Wmo-kosten verhalen voor gemeenten

 

No cure, no pay biedt u een win-winsituatie

De overheid draagt steeds meer verantwoordelijkheden aan gemeenten over. Het takenpakket van gemeenten groeit daardoor, vooral binnen het sociale domein. Heeft u in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo-) maken gemeenten aanzienlijke kosten. Ook is er een stijging in gebruik van de Wmo te zien. Zijn deze gemaakt die kosten veroorzaakt zijn door een derde partij? Dan kunt u als gemeente deze derde partij in veel gevallen aansprakelijk stellen en de geleden schade verhalen. 

Sinds 1 januari 2019 dient u deze kosten als gemeente zelf te verhalen. Maar in de praktijk blijkt dat gemeenten maar weinig gebruik maken van deze mogelijkheid. Zij laten daarom veel geld liggen. Zonde, want dat is niet nodig.
 

Kijk webinar ‘Succesvol Wmo-kosten verhalen’ terug

Tijdens het eerder gehouden webinar vertelden onze specialisten meer over hoe u succesvol Wmo-kosten kunt verhalen op de veroorzakers. U hoort wat uw regresrecht precies inhoudt, welke kosten u wel of niet kunt verhalen en wat we kunnen leren van cases uit de praktijk. U kunt het webinar nu online terugkijken

Bekijk het webinar
 
 

Check of u Wmo-kosten kunt laten verhalen

Wilt u weten of u op dit moment Wmo-kosten heeft die wij voor u kunnen verhalen? Beantwoord dan 3 korte vragen in onze Wmo-QuickScan.

Doe zelf de check met de Wmo-QuickScan
 
 

Heeft u de benodigde tijd, capaciteit en deskundigheid?

Het verhalen van schade doet u er niet zomaar even bij. Het vraagt om tijd, capaciteit en deskundigheid. Weet u bijvoorbeeld welke kosten wel en niet verhaalbaar zijn en aan welke voorwaarden u moet voldoen? En wie binnen uw organisatie neemt deze verantwoordelijkheid op zich? Wanneer u deze service uitbesteedt aan Aon, heeft dit eigenlijk alleen maar voordelen.

 

Hoe verhaalt Aon de schade voor u?

U kunt het verhalen van Wmo-kosten aan de gespecialiseerde adviseurs van Aon Recovery Consulting uitbesteden. Hoe dat werkt ziet u in onderstaand filmpje.

 

De gespecialiseerde adviseurs van Aon Recovery Consulting:

  • onderzoeken of het verhalen van de geleden schade op derden mogelijk en zinvol is;
  • verzamelen alle benodigde informatie om de derde partij aansprakelijk te kunnen stellen en om de claim zorgvuldig te onderbouwen;
  • voeren discussie voor u met de tegenpartij over de aansprakelijkheid;
  • verhalen de kosten en wikkelen alles financieel af;
  • sturen u periodiek informatie over de voortgang van uw dossiers.

De 5 voordelen van schade laten verhalen door Aon

 
 

Download de whitepaper over verhalen van schade op grond van de Wmo

 
Brochure

In onze whitepaper ‘Verhalen van schade op grond van de Wmo’ gaan we verder in op een viertal onderwerpen:

  1. Achtergrond en veranderingen uitvoering regresrecht Wmo
  2. De Wmo in juridisch kader
  3. Verhaalbare kosten
  4. Plan van aanpak regres Aon

Vraag de whitepaper ‘Verhalen van schade op grond van de Wmo’ aan

 
 

Neem contact op

Wilt u meer weten over schade verhalen via Aon Recovery Consulting of een offerte op maat? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.