Netherlands

Werkkapitaalfinanciering in de praktijk

 

Klantcase: stijgende omzet, maar achterblijvend kapitaal

“Wij hadden een nieuwe afnemer binnengehaald en de omzet steeg met grote sprongen. Het ging alleen zo hard dat we steeds minder geld hadden om onze leveranciers te betalen. Daar kwam bij dat de afnemer een betaaltermijn had bedongen van negentig dagen. De uitgaven stegen, maar de inkomsten – of eigenlijk ontvangsten – bleven achter. En dat juist in een fase dat het werk enkel toenam, wij wilden investeren en nieuwe mensen moesten aannemen. Om te voorkomen dat wij onze leveringstermijnen zouden overschrijden - en dat klanten wegliepen – schakelden wij Aon in."

Financiële ruimte voor groei
“Aon had ons eerder geholpen met een kredietverzekering. Aon herkende het probleem direct en bood factoring aan als oplossing. Ook omdat deze financiering flexibel meegaat met de daling en stijging van je omzet. Aon vergeleek meerdere factoringmaatschappijen en heeft uiteindelijk de beste oplossing voor ons onderhandeld. Nu hebben we meestal binnen vierentwintig uur het geld op onze rekening staan. Zo hebben we de ruimte om ons volledig te richten op onze nieuwe collectie en verkopen. Dit geeft ons een hoop rust en vrijheid om voluit verder te groeien.”

 

Klantcase: fluctuerende cashflow door seizoensinvloeden

“De industrie kent seizoensinvloeden. Onze nieuwe producten worden een jaar vooruit samengesteld. Dit is ook het moment dat wij starten met geld uitgeven aan ontwerp-, grondstof- en productiekosten, terwijl de uitlevering en facturering pas veel later komen. Onze afnemers zijn voor hun verkopen ook afhankelijk van het weer, zodat de betaling soms op zich laat wachten. Wanneer wij, zoals in het verleden nogal eens voorkwam, problemen hadden met het betalen van leveranciers, belemmert dit ook de groeimogelijkheden.”

Een factoringmaatschappij die de industrie begrijpt
“Toen wij bij Aon aanklopten, hebben zij direct voor een financiering gezorgd. Er is gekozen voor een factoringmaatschappij die kennis heeft van de industriële sector. Ze betalen een voorschot op de facturen. Daardoor hebben wij meestal binnen vierentwintig uur het geld op onze rekening staan. Bovendien krijgen wij nu een korting van onze leveranciers omdat we eerder betalen. Inmiddels hebben we ook het debiteurenbeheer aan de factoringmaatschappij uitbesteed. Zo is er ruimte gecreëerd om ons volledig te richten op productontwikkeling en verkoop.”

 

Advies & oplossingen op maat

 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen voor uw bedrijf? Neem dan contact op met een van onze specialisten voor een passend advies of klik hieronder voor meer informatie:

Werkkapitaalfinanciering & kredietverzekering