Netherlands

Cybercriminaliteit binnen de logistiek en transport

 

Cybergevaar groeit, bent u voorbereid op een hack?

Logistieke bedrijven moeten mee in de digitale transformatie. De komst van digitale systemen zorgt voor complexiteit binnen de logistieke ketens en vergroting van de kwetsbaarheden. De digitale revolutie heeft het cybergevaar binnen de logistieke sector vergroot. Een cyberincident kan grote gevolgen hebben voor de dagelijkse gang van zaken.

Logistieke organisaties, zoals logistiek dienstverleners, rederijen en havens zijn steeds vaker een doelwit voor cybercrime. Deze organisaties lopen extra risico vanwege hun afhankelijkheid van informatietechnologie, connectiviteit en geautomatiseerde processen.
Bent u benieuwd naar de (financiële) impact van een cyberincident op uw organisatie, wat u kunt doen om de schade te beperken en hoe kunt u reageren als u toch gehackt wordt?

 

Cybercriminaliteit binnen de transport en logistiek

Informatiesheet

Onze experts geven inzicht en advies:

  • De grootste cyberrisico’s voor logistieke bedrijven
  • Voorkom een aanval
  • Beperk de impact van een cyberincident
  • De impact van een cyberaanval op uw logistieke organisatie

Lees verder

 
 

Zijn uw cyberrisico’s voldoende verzekerd?

Vier op de tien organisaties werden in de afgelopen twee jaar minstens eenmaal geconfronteerd met een cyberincident. Toch is het voor veel bedrijven nog steeds veel vanzelfsprekender om materiële schade, als gevolg van bijvoorbeeld brand, te verzekeren (59%) in vergelijking met schade als gevolg van een cyberincident (18%). En dat terwijl de financiële impact bij cyberincidenten aanzienlijk hoger is dan bij materiële schades.

Het is belangrijk het risico en de impact van een cyber hack te begrijpen, kwetsbaarheden binnen de organisatie te kennen en hierop acteren, en bewuste keuzes maken ten aanzien van bescherming.
Lees verder

 

 

Uw cybergevaar én kwetsbaarheden in kaart brengen? Wij vertellen hoe.

Informatiesheet

Een cyberincident valt nooit helemaal te voorkomen, maar u kunt de weerbaarheid tegen cyberrisico’s wel verhogen. De eerste stap richting beveiliging begint met inzicht in uw eigen organisatie. Met behulp van CyQu (Cyber Quotient Evaluation) krijgt u snel en gemakkelijk inzicht in de cybervolwassenheid van uw organisatie.

Lees verder