Netherlands

Oplossingen voor personeelsbeleid in de logistiek

 

Cijfers, trends en oplossingen

De concurrentie binnen de logistieke sector is groot. Kleine marges dwingen bedrijven te focussen op kostenbesparingen en een hoge mate van efficiency. De sector maakt tegelijkertijd grote veranderingen door; groot aantal overnames, schaalvergrotingen en de transformatie van traditionele vervoerder naar digitaal georiënteerde logistiek dienstverlener. Dit heeft grote gevolgen voor uw bedrijfsprocessen en daarmee voor uw personeel.

HR trends binnen de sector logistiek

De toenemende digitalisering, automatisering en robotisering zorgen ervoor dat veel logistieke functies er door de jaren heen anders uit zijn gaan zien. Werknemers hebben andere kennis en vaardigheden nodig, bijvoorbeeld op het gebied IT en data. Maar de toenemende vergrijzing en de krappe arbeidsmarkt maken het erg lastig voor bedrijven om gekwalificeerd personeel aan zich te binden en duurzaam inzetbaar te houden. Het wordt steeds lastiger om mensen ook in de toekomst aan het werk te houden. De stijgende verzuimcijfers binnen de logistiek zijn daar een duidelijk symptoom van.
Lees verder

 
 

Hoe blijven thuiswerkende medewerkers vitaal?

Vanwege het coronavirus moeten we zoveel mogelijk binnenblijven en thuiswerken. Steeds meer medewerkers werken op afstand. Sommige van hen zijn dat al enigszins gewend, maar anderen vinden het lastig, continu thuiswerken is toch anders. Ook levert het nieuwe uitdagingen op. Wij geven u advies met betrekking tot werk-/prive balans en emotionele, fysieke, vitale en financiele gezondheid.

Lees hoe thuiswerken leuk blijft

 
 

Kosten besparen. Wat kunt u doen?

 
Spaarvarken

Logistiek besparingspakket
Wellicht heeft u zorgen over de winstgevendheid van uw bedrijf in deze tijden van crisis. Uw hoofd staat misschien nu niet naar innovaties en plannen voor de toekomst. Maar wat kunt u nu al wel doen? Door gebruik te maken van een aantal sociale regelingen kunt u direct kosten besparen en de liquiditeitspositie van uw onderneming versterken. Wij hebben voor u een pakket ontwikkeld waarmee u kunt besparen op werkgeverslasten.
Vraag het logistiek besparingspakket aan

 
 

Verzuim stijgt, kosten zijn hoog

Het verzuim onder medewerkers in de logistieke sector stijgt. Medewerkers verzuimen gemiddeld 9,3 dagen per jaar. Dit is aanzienlijk meer dan het landelijk gemiddelde. De kosten die hiermee gepaard gaan zijn hoog en de druk op overige medewerker wordt groter. Aandacht voor het welzijn van uw medewerkers kan kosten besparen. Investeren in vitaliteit verhoogt de productiviteit van uw werknemers.

Klik op het beeld om alle cijfers te zien

download

Verzuimkosten beheersen? Lees hoe

 
 

Neem contact op

Wij helpen u graag met goed advies rondom personeel, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.