Netherlands

Ontwikkelingen in transport en logistiek in havens en terminals

 

Nieuwe ontwikkelingen in een volatiele wereld

De vraag naar diensten binnen de sector transport- en logistieke neemt sterk toe. Om aan de vraag uit de markt te kunnen voldoen, moet u steeds sneller en efficiënter werken. Er wordt veel geïnvesteerd in digitalisering en automatisering. Tegelijkertijd maakt de sector een enorme verandering door onder invloed van nieuwe innovatie technologieën en de energietransitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen.

Invloeden op de sector
De wereld om ons heen wordt volatieler en dat is van directe invloed de transport- en logistieke sector. Politieke of handelsconflicten, maar ook extreme weersinvloeden zorgen ervoor dat vervoerders steeds vaker te maken krijgen met stremmingen of geblokkeerde havens. Digitalisering en automatisering maken havens en terminals weliswaar sneller en efficiënter, maar ook meer afhankelijk van IT-systemen en van andere partijen. Dit maakt u kwetsbaar voor cyber- en datarisico’s.

Aanpassingsvermogen van bedrijf en personeel
Ontwikkelingen in de sector vragen steeds meer weerbaarheid en flexibiliteit van uw organisatie. Dat betekent dat uw werknemers aan andere eisen moeten voldoen en zich snel moeten kunnen aanpassen. Dit is een flinke uitdaging omdat door de vergrijzing en ontgroening van het personeelsaanbod het toch al lastig is om geschikt werknemers aan u te binden. Het is dus belangrijk om te investeren in de veiligheid, vitaliteit en ontwikkelmogelijkheden van uw personeel.

Oplossingen voor beheersing van uw risico’s
Heeft u vragen over specifieke risicovraagstukken voor havens en terminals? Ons team gespecialiseerde adviseurs kent de risico’s binnen uw sector. We helpen u graag met preventie- en verzekeringsoplossingen passen bij uw risico’s, zoals dekking voor denial of acces en stremming. Ook helpen wij u graag met trainingen om uw bedrijf voor te bereiden op cyberincidenten. Tevens kunnen wij u voorzien van praktische adviezen en tools rondom duurzame inzetbaarheid van uw personeel.